Vali Kocabıyık okul inşaatlarını inceledi

Yapımı süren okul binaların gezen Vali Funda Kocabıyık, Uşak’ın gelişme yönüne göre yapılmakta olan yeni okul binalarının, mevcut okullardaki yoğunluğu dengeleyeceğini belirtti.
Vali Kocabıyık okul inşaatlarını inceledi

Vali Funda Kocabıyık merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde eğitim öğretim faaliyetine devam eden Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulu ve Hesna Özgöbek Anaokulu bahçesinde yapımı devam eden 16 derslikli okul inşaatında incelemelerde bulundu.

Okul binası inşaatına gelişinde Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Naçar, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, okul müdürleri ve okul inşaatını yapan müteahhit firma yetkilileri katıldı.

 OKUL BİNASINDA ENGELLİLER DE DÜŞÜNÜLMÜŞ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk ve okul inşaatını yapan müteahhit firma yetkilileri okulun 16 derslik olarak planlandığını, bu yıl şubat ayında inşaata başlandığını, önümüzdeki yılın başlarında yapımının tamamlanması planlanan okulun 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağı belirtti. Bodrum+4 kattan meydana gelen, 3387 metrekare toplam inşaat alanına sahip binada, beden eğitimi salonu, 2 ana sınıf, e-kütüphane, bilgisayar odası, laboratuar ve dersliklerle birlikte engelli erişimine uygun rampalar ve asansör de bulunuyor. 

Vali Funda Kocabıyık, okul yerlerinin nüfus ve konutların yoğunluğuna göre planlanmasının, vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağladığını, bununla birlikte şehrimizin gelişme yönüne göre yapılmakta olan yeni okul binalarının da mevcut okullardaki öğrenci yoğunluğunu dengeleyeceğini ifade etti.

Vali Funda Kocabıyık okul binası inşaatı incelemesi sırasında elverişsiz hava şartlarına rağmen çalışmalarını sürdüren işçilere teşekkür ederek kolaylıklar diledi.