Vali Kocabıyık Mevlit Kandilini Huzurevinde kutladı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Mevlit kandili nedeni ile Uşak Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan yaşlıları ziyaret ederek ellerini öptü ve hayır dualarını aldı.
Vali Kocabıyık Mevlit Kandilini Huzurevinde kutladı

Burada yaptığı denetimden memnun kalan Kocabıyık, yaşlılara elleri ile kandil simidi ikram etti. Burada kalan Ali Sai isimli yaşlı, uzun süredir oğlu ile görüşemediğinden yakınınca , Vali Kocabıyık, Ali Amca’nın oğlu Osman’a ulaşılması  için çevresindekilere talimat verdi.

Telefon ile ulaşılan Osman’ın Kıbrıs’ta asker olduğu için uzun süredir babasını görmeye gelemediği anlaşıldı. Baba ile oğlu telefonda buluşturan Kocabıyık ve olaya tanık olanlar duygulu anlar yaşadı.

“ANNEN BABA ÇOCUKLARIMLA YAŞAYAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Uşak Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıların elini öpen ve onlarla sohbet eden Vali kocabıyık, gazetecilerin sorusu üzerine kendisinin anne ve babası ile birlikte yaşadığını da söyledi.

Kocabıyık, “Buradan halkımızın ve vatandaşlarımızın mübarek Mevlit Kandilini kutlarım. Bugün kandil münasebeti ile Uşak Huzurevi’ne bir ziyaret düzenlemek, büyüklerimizin elini öpüp bu mübarek günde hayır dualarını almak istedim.

Huzurevimiz gerçekten çok güzel. Çalışanlarımız özveri ile büyüklerimize bakım hizmeti sunuyorlar. Burada kalan büyüklerimize sohbet etme fırsatı buldum. Hepsi memnun olduklarını söyledi.

Yaşlılık bir gün hepimiz bulacak. Yaşlılarımıza ve çocuklarımıza iyi bakmamız gerekiyor. Yaşlılarımız geçmişimiz, çocuklarımız geleceğimiz. Bir insan geçmişini inkar etmeden geleceğe yüzünü dönebilir.

Yaşlılarımız ihmel etmeyelim. Ellerini öptüm. Hayır dualarını aldım. Biraz da duygulandım. Onların çocuklarından her zaman gelip ziyaret etmelerini ve büyüklerine sahip çıkmalarını istiyorum” dedi.

Kendi ailesi hakkında da bilgi veren Kocabıyık, “Allah’a şükür annem babam sağ. İlişkilerim çok ikisi ile çok iyidir. İkisi de benimle birlikte yaşıyor. Ben 8 yıldır genel müdürlük yaptıktan sonra şimdi de valilik yapıyorum. Ben bu kadar emeğimi esirgemeden işimi yapabiliyorsam,  annemle babam sayesindedir. Çocuklarıma onlar baktılar. Ben de çocuklarıma, “Sizin çocuklarınıza da ben bakacağım” derim. Biliyorsunuz. Torun bakma bizim kültürümüzde önemli bir yer tutar. Allah annemden babamdan razı olsun. Çok yakın ilişkilerimiz var. Beraber yaşıyoruz.

Ben büyük aile olmayı seviyorum. Büyük aile Türk toplumunun en büyük özelliğidir. Biz büyük aile olmaktan vazgeçmeyelim. Toplum ilerledikçe, teknoloji geliştikçe başat ailelerimiz olmak üzere bazı değerlerimizi unutuyoruz. Çekirdek aile olmaktansa büyük aile olmayı tercih edelim” dedi.