Vali Kocabıyık; “Mesnevi’nin ruhu ve Mevlana’nın öğütleri ile yaşamalıyız”

Vali Funda Kocabıyık Mz.Mevlana'nın vuslata erişinin 745.yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı
Vali Kocabıyık; “Mesnevi’nin ruhu ve Mevlana’nın öğütleri ile yaşamalıyız”

Büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerini vuslata erişinin 745. sene-i devriyesinde bir kez daha minnet ve rahmetle yad ettiğini kaydene Vali kocabıyık, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Her Şeb-i Arus, bizlerin Hazreti Mevlana’nın geride bıraktığı kutlu mirası tekrar idrak etmemize vesile olmaktadır. Onun uçsuz bucaksız bir derya olan Mesnevi’sinden, rubailerinden, hikâyelerinden istifade etmek bizlerin düşünce ufkunu genişletecektir. Hazreti Mevlana’yı anlamak, onun hikmet, ilim ve aşk membaından istifade etmek,  ruhumuzu ve gönlümüzü Ona açmakla mümkün olacaktır. Onun her kıssası bizim için bir derstir. Kıssalarıyla kimi zaman sabrı, kimi zaman bir ve beraber olmayı öğütleyen Mevlana, bize yol gösterdiği gibi ruhumuzu da ferahlatmaktadır.

“AŞK VE ŞEVK İLE YAPILAN İŞ KALICI OLUR”

Mevlana’nın bizlere verdiği öğütlerden birisi de aşk ve şevkle yapılmayan işin kalıcı olmayacağı, kaybolup gideceğidir. Tarih boyunca görülmektedir ki kalıcı eserler bırakan tüm üstadlar işlerini aşk ile yapmakta, bu sayede ölümsüz eserler bırakmaktadır. Alp Arslan’a Anadolu’nun, Selahaddin Eyyubi’ye Kudüs’ün, Fatih Sultan Mehmet’e İstanbul’un kapılarını açan yine aşktır, imandır. Devlet ve millet olarak ilerlemenin yolu da  işimizi severek yapmaktan geçmektedir.

Bugün dünyanın birçok yerinde yaşanan acıların, akan göz yaşlarının sona ermesi Mesnevi’nin ruhuyla Mevlana’nın öğütlerine göre yaşamakla mümkün olacaktır.

Bu düşüncelerle Hazreti Mevlana başta olmak üzere tüm gönül sultanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anarken; bu vuslat gecesi vesilesiyle gönüllerimizin kederden uzak tertemiz duygularla dolup taşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”