Vali Kocabıyık; “İşsiz vatandaşlarımızın daha vasıflı hale getirilmesi gereklidir”

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı 1. Olağan Kurulu Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti.
Vali Kocabıyık; “İşsiz vatandaşlarımızın daha vasıflı hale getirilmesi gereklidir”

Uşak Valisi Kocabıyık, İşverenlerin beklentilerini karşılayabilecek nitelikte işgücüne hızlı bir şekilde ulaşması ve buna bağlı olarak işsiz vatandaşların daha vasıflı hale getirilmesi gerekli olduğuna dikkat çekti.

Toplantıya İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Osman Çalıkuş, Coşkun Güngör ve kurum yetkilileri katıldı.

Vali Funda Kocabıyık başkanlığında gerçekleşen toplantıda UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Güngör, oda olarak nitelikli eleman istihdamı konusunda Uşak Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak bu yönde gerçekleştirilecek her çalışmada üzerilerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Vali Funda Kocabıyık: “Eğitim ve istihdam konusunda faaliyet gösteren Kurum ve Kuruluşların işbirliği içinde çalıştığının en büyük göstergesinin işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olmasıdır. İşsizlik oranı bölgemizde yüzde 6,2 iken Türkiye genelinde bu oran yüzde 10,9’dur. Bu dönem uygulayacağımız programlarda nitelikli işgücünü arttırıcı mesleki eğitimlere ağırlık vermek, sanayi sektöründeki üretimimize de önemli derecede katkı sağlayacaktır. İşverenlerin beklentilerini karşılayabilecek nitelikte işgücüne hızlı bir şekilde ulaşması ve buna bağlı olarak işsiz vatandaşlarımızın daha vasıflı hale getirilmesi gereklidir. Bu amaçların gerçekleşmesi için 2018 Uşak İşgücü Piyasası Analizi Raporunda temininde güçlük çekilen mesleklere yönelik kurslar açılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.” 
Uşak’ın hem sanayisinin gelişmesine, hem de istihdamın artmasına yönelik yapılan çalışmaları önemsediklerini ve desteklediklerini ifade eden Vali Funda Kocabıyık “Bu anlamda yeni projeler üretmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. İl düzeyindeki mevcut işletmelerin istihdamla ilgili problemleri tespit edip, istihdamın korunması, işsizliğin önlenmesi için alınacak tedbirleri belirleyip bu minvalde adımlar atacağız. Birincil amacımız şehrimizdeki iş potansiyelini arttırarak istihdama katkı sağlamaktır. İşgücü piyasasındaki mevcut durum ve ihtiyaçlara  yönelik çözüm önerileri için tüm paydaşların görüşlerini bekliyorum. İlimizde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarını belirleyen 2019 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.