Vali Kocabıyık; “Güçlü bir ekonomi için yerli malı kullanmalıyız”

Vali Funda Kocabıyık “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” Dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kocabıyık mesajında, ekonomimizin güçlü olması da tutum, yatırım ve yerli ürünler kullanılarak sağlanabileceğine vurgu yaptı.
Vali Kocabıyık; “Güçlü bir ekonomi için yerli malı kullanmalıyız”

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası) her yıl olduğu gibi bu yıl da 12-18 Aralık tarihleri arasında bütün Türkiye’de kutlanıyor. Uşak valisi Funda Kocabıyık’ ta Yerli ürünlerin tüketilmesinin önemine vurgunun yapıldığı haftada Türk malı olan ürünlerin kullanılması ve farkındalık yaratılması amacıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Bir ülkenin kalkınması ve güçlü olması, kalkınmayı her alana ve toplumun her kesimine yayarak topyekûn hale getirilmesiyle mümkün olacağını kaydeden kocabıyık, “Bir tek alanda veya belli bir çevrede oluşan kalkınma kalıcı olamaz.  Bu nedenle 12-18 Aralık günleri arasında kutlanacak olan “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası”  topyekûn kalkınmada büyük önem arz etmektedir. Kalkınmanın en önemli ayaklarından biri güçlü bir ekonomidir. Ekonomimizin güçlü olması da tutum, yatırım ve yerli ürünler kullanılarak sağlanabilecektir” dedi.

“TUTUMLU OLMAK ZORUNDAYIZ”

Tutum, insanların ihtiyaçlarını karşılarken israftan kaçınması, kaynaklarını verimli şekilde kullanması olduğunu belirten Kocabıyık, “Cenab-ı Hak, “Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz!”  diyerek tutumlu olmamız gerektiğini emir buyurmuştur. Her konuda tutumlu olup israftan kaçındığımız zaman hem kendi bütçemizi iyi yönetmiş olacak; hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız. Bununla birlikte ülkemiz kaynaklarının bilinçsiz şekilde tüketilmesinin önüne geçmiş ve  doğayı da  korumuş olacağız” dedi.

“YATIRIM KALKINMANIN EN ÖNEMLİ AYAĞIDIR”

Yatırımın, bir toplumun, bir ülkenin kalkınmasının olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Kocabıyık, “Herhangi bir yatırım yapmadan, tüketici durumda olan bir toplumun ayakta kalma şansı yoktur. Hızla değişen günümüz dünyasında ayakta kalabilmek için her alanda daha çok yatırım yapmak durumundayız. Devletimiz, son yıllarda yatırımlar konusunda devrim niteliğinde adımlar atmış, atmaya devam etmektedir. Elbette ki yatırımların en değerlisi “insana yapılan yatırımdır” diyerek öncelikle vatandaşlarımızın yaşam standardını en üst seviyelere çıkarmak amacıyla sağlık, eğitim, alt yapı gibi alanlarda köklü değişiklikler ve yatırımlar hayata geçirilmektedir.  Devletimiz, bunun yanında tarımdan hayvancılığa, sanayiden teknolojiye, savunma sanayinden ulaşıma çok önemli yatırımlar gerçekleştirmeye devam etmektedir. Devletimizle birlikte özel sektör de daha çok yatırıma yönelmeli; vatandaşlarımız da yatırımlara destek olmalı, onları korumalıdır” ifadelerine yer verdi.

“KALKINMAMIZ YERLİ ÜRETİMİN ARTMASIYLA TAÇLANACAKTIR”

 Kocabıyık mesajına şu sözlerle devam etti: “Ülkelerin kalkınmasının sürdürülebilirliği için ithalat-ihracat dengesinin sağlanması, bunun için de üretimi arttırmanın yanında yerli ürünlerin kullanımına yönelim şarttır. Devletimizin son yıllarda gerçekleştirdiği hamlelerle ülkemiz artık her alanda dünyanın en ileri ülkeleri arasındaki yerini almıştır. “Yerli ve Milli Olmak” adına elde edilen birçok başarılı proje ile daha önceki yıllarda tamamen yurt dışına bağlı halde olan savunma sanayimiz artık büyük ölçüde yerli olarak karşılanmaktadır. Aynı çerçevede sertifikalı tohumdan elektronik aletlere, teknolojik ürünlerden gemi üretimine birçok alanda yerlileşme büyük ölçüde sağlanmış olup, bu gelişmelerle ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma adına çok değerli adımlar atılmıştır; atılmaya da devam etmektedir. Günümüzde, Türkiye’de üretilen ürünler dünya standartları kalitesinde olup, önceki yıllarda tarıma dayalı olan ihracatımızda artık sanayi ürünleri ve teknolojik ürünler ağırlıklı hale gelmiştir. Bu olumlu gelişmelerin çoğalması; yerlileşmenin toplumun tüm kesimlerine yayılması ve kalıcı olması için vatandaşlarımızın da yerli üretimi tercih etmeleri gerekmektedir.  Bu yönetim, toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacak, üretimin, istihdamın ve ihracatın artmasına; dolayısıyla milli gelirin de artmasıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır.  

Bu vesile ile “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının”  toplumumuzda, tutumlu olmanın yanında yerli üretim ürünler kullanma bilincinin yerleşmesine katkı sağlamasını  diliyorum.”