Vali Kocabıyık Banaz'da şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Banaz Kaymakamlığı’nca düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.
Vali Kocabıyık Banaz'da şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Belediye Düğün Salonu'ndaki iftar öncesi konuşan Vali Funda Kocabıyık, şehitlik ve gazilik mertebesinin önemine değindi.

Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu, bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu ifade eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, şöyle konuştu:

"Sizler en sevdiklerinizi kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için yetiştirdiniz ve onları gül bahçesine gidercesine makamların en yücesi şehitlikle sonsuzluğun sahibine uğurladınız. Gazilerimiz, gözlerini kırpmadan, bir an bile tereddüt etmeden bayrağımız, vatanımız ve milletimiz için her türlü tehlikeye atıldılar. Ateş çemberinin içinden geçtiler ve gazilik makamına eriştiler. Bütün bunları anlatmak kolaydır ama yaşamak zordur. Bizler bunun farkındayız. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakarlığın, onlara olan minnet borcunun hiçbir şekilde ve hiçbir zaman ödenmeyeceğinin de bilincindeyiz."

Şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilâveti’nin yapılmasının ardından iftar yapıldı.

İftara Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Banaz Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, şehit aileleri ve geziler ile aileleri katıldı.