Vali Kocabıyık ayağının tozu ile fidan dikti

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, koltuğa oturmasının üzerinden 24 saat geçmeden fidan dikim kampanyası başlattı.
Vali Kocabıyık ayağının tozu ile fidan dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlanan  “Fidanlar Fidanla Büyüyor” Kampanyası Uşak’ta Banaz İlçesine bağlı Kızılcasöüğüt beldesinde Vali Funda Kocabıyık’ın fidan dikmesi ile başlatıldı.

Ağaç dikme törenine, Uşak Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Banaz kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Uşak Jandarma İl Alay Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ömer Biçer, Kızılcasöğütlüler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende bir konuşma yapan Vali Kocabıyık, “Uşak il genelinde 223 bin 496 hektar ormanlık alan bulunmaktadır. Bu rakam Uşak ilinin yüzde 40’ı oranındadır. İlimizde 2003’ten bu yana toplam 49 bin 188 hektarlık alanda 67 milyon 69 bin 784 adet fidan dikilmiştir.

Bugün de 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen protokol kapsamında, bugün 81 ilimizde fidanlarımız toprakla buluşacak. Bugün dikeceğimiz bu fidanlar yakın zamanda verimli bir ormana dönüşecektir”  ifadesini kullandı.

Kocabıyık konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti: “Fidan dikimi ile  çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini geliştirmiş oluyoruz. Son yıllarda öğrencilerimiz marifetiyle 10 binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Bu etkinlikler sayesinde ülkemizin yeşil dokusu geliştiriliyor ve gençlerimiz ile çocuklarımız ağaç ve orman sevgisini şimdiden anlıyorlar. Çevreye duyarlı ve farkındalığı olan bireyler yetiştiriyoruz. Geleceğin daha güzel olması için ormanları bugünden yeşertmeli ve her fidana sahip çıkmamız gerekiyor. Dünyaya örnek olmak için fidanlarımızı bugün dikiyoruz ve fidanlarımızı fidanlarımızla büyütüyoruz.”

Konuşmaların ardından Vali Kocabıyık, ilk fidanı dikerek “Fidanlar Fidanla Büyüyor” kampanyasını başlattı.