Vali Funda Kocabıyık’tan 29 Ekim mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık’tan 29 Ekim mesajı
Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin 96 yıl önce “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini, bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli, Cumhuriyettir.” ifadeleriyle atıldığını kaydeden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Aziz milletimiz; İstiklal Harbinde, bölgesel ve küresel planlar yapan ve bu planları gerçekleştirmek için Türk milleti ve Türk devletinin olmadığı bir Anadolu hayali kuran emperyalist güçlere, kadim tarihinin köklerinden gelen, derin ruhuyla muazzam ve bir o kadar da müthiş bir cevap vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti yalnızca düşman unsurlara karşı kazanılmış zaferlerin mahsulü değildir. Cumhuriyetimiz manda ve himaye arzusu taşıyan çevrelere, geleceği düşman boyunduruğu altında gören gaflet ve dalalete düşmüş odaklara da tarihi bir cevap olarak ilan edilmiştir.

Nitekim son olarak birçok dış düşmanın desteği ile 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlılığı sonucu geri püskürtülmüş ve bütün dünyaya çok önemli bir mesaj verilmiştir.

Bu hain girişime, demokrasi havarisi Batı'nın şaşırtıcı düzeyde sessiz kalmasının ve ülkemizin üst üste demokratik, ekonomik ve sosyal hayata ilişkin saldırılara maruz kalmasının ardında, Türkiye’nin “Dünya beşten büyüktür.” diyerek kurtlar sofrasına müdahale etmesine ve bu sofrada hem İslam coğrafyasının hem de dünya mazlumlarının temsilciliğine soyunmasına duyulan sonsuz öfke yatmaktadır.

İçinde bulunduğumuz coğrafyanın sorunlarına yabancı kalmayarak, ülke sınırlarımızı korumak, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla “Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır.

Başlattığımız bu harekâtla birçok yerleşim yeri terörden temizlenmiş ve sivil vatandaşların normal hayata geçmeleri sağlanmıştır. Terörden kurtulan bölge halkı bu harekâtı başarılı bir şekilde yürüten Mehmetçiğimizi sevgiyle bağrına basmıştır. Bu da Mehmetçiğimizin bölgeye huzur ve güven ortamı için gittiğinin bir göstergesidir.Bu harekâtta şehit olan askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum.

Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde bir dünya devleti olarak yaşatmak için bugün hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu düşünceyle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına denk gelen 2023 hedeflerimize kilitlenmiş olarak çalışmaya devam etmeliyiz. Eğitimden bilim ve teknolojiye, spordan sağlığa, tarımdan sanayiye her alanda milli ve manevi duygularla birlik içinde çalışmalıyız.

Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçenleri, vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.