Vali Funda Kocabıyık’tan 19 Mayıs mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık’tan 19 Mayıs mesajı

Mesajında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılını hep birlikte yaşamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirten Vali Kocabıyık şunları söyledi;

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı ile bağımsızlık meşalesi yakılmış, akabinde yapılan kongrelerle bütün yurtta milli birlik ve beraberlik sağlanarak büyük bir azim ve kararlılıkla Milli mücadele zafer ile taçlandırılmıştır.

Birinci Dünya Savaşı sonucunda toprakları işgale uğrayan aziz milletimiz kendisine karşı girişilmiş topyekûn yok etme politikasıyla karşı karşıya kalmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık hareketi Türk milletinin tarihinde dönüm noktalarından biri olmuştur. Bağımsızlık yolunda aynı inanç ve hedef doğrultusunda yekvücut olup hürriyetimize kast edenlere karşı birlik ve beraberlik ruhuyla başlatılan İstiklal Harbimizle, bütün dünyaya binlerce yıldır Türk yurdu olan bu güzel vatanın ilelebet Türk yurdu kalacağı bir kez daha ilan edilmiştir. İstiklal uğrunda her türlü zorluğun, çaresizliğin, yokluğun üstesinden gelmek kolay olmamış ve bu uğurda büyük emekler verilmiştir.

Bugünün, gençlerimize bayram olarak armağan edilmesi de gençlerimize verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin her alanda Ülkemizin gelişip kalkınması için büyük sorumluluk taşıdıklarını ve bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirebilmek için ihtiyaçları olan en önemli şeyin çalışmak olduğunu belirtmek isterim. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda gençlerimizin kendini yetiştirmesi, Ülkemiz ve milletimiz için feraset sahibi bir vatandaş olarak emanetlerini en iyi yerlerde başarı ile temsil etmeleri bizlerin en büyük arzusudur.

Bu duygularla gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum