Vali Funda Kocabıyık vatandaşları mı azarladı?

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın İsmet Paşa Caddesi’ndeki denetimler sırasında vatandaşları azarladığı yönündeki iddialara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.
Vali Funda Kocabıyık vatandaşları mı azarladı?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programa konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın İsmet Paşa Caddesi’nde sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşları azarladığı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Olayın hemen ardından valimize mesaj attım. Bizim valilerimizle iletişimimiz sadece yönetici ilişkisi değil. Ancak ortak akılla yönetebiliriz. Mesajıma cevap olarak, 'Sayın Bakanım bağışlayın denetim için caddeye çıktık. Beraber gittiğim arkadaşlarıma sosyal mesafeyi korumalarını tembih ettim. Vatandaşlara örnek olmaları açısında. Maalesef yanımda ve karşımda bulunan arkadaşlarım da sosyal mesafaye uymadılar. Bir araya kümelendiler. Uyarı yaptığım sırada da çekim yapıldı. Benim kendi getirdiğim çalışma arkadaşlarımı ikaz ettim. Bu ikaz da yanlış anlaşıldı. Kusurum varsa affola' dediğini aktardı.

Soylu, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Ana caddelerin seyrekleştirilmesi benim talimatım. Bazen bizler söylediklerimizle beraber çalıştığımız arkadaşları koridora sokabiliyoruz. Hepimizin hatası olabilir. Eğer hataysa da vatandaşımızın bizi affedeceğini düşünüyoruz. Adam kaybetmek kolay, kazanmak zor" ifadelerini kullandı.