Vali Funda Kocabıyık, Uşak Arkeoloji Müzesine hayran kaldı

İncelemeleri sırasında Müze Müdürü Şerif Sözler’den müze binası ve eserler hakkında bilgi alan Vali Funda Kocabıyık, Uşak’ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade ederek Uşak Arkeoloji Müzesinde Paleolitik Çağdan, yakın döneme kadar 2 Bin 500’e yakın tarihi eserin sergilendiğini kaydetti.
Vali Funda Kocabıyık, Uşak Arkeoloji Müzesine hayran kaldı

Uşak Arkeoloji Müzesi'nin hem il turizmi hem de ülke turizmi için önemli eserleri barındırdığına dikkat çeken Vali Funda Kocabıyık, “Müzede Paleolitik Çağ'dan, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına kadar eserler bulunmaktadır. Akmonia, Selçikler, Sebastapolis antik kentlerinden çıkarılan eserlerin yanı sıra, sikke bölümünde Osmanlı Bankası ve Darphanesi canlandırması bulunuyor. Lidya Uygarlığı ile ilgili Tümülüs canlandırmalarının yanı sıra, İl merkezine 25 kilometre mesafede ki Güre köyünde bulunan Tümülüslerden çıkartılan ve milattan önce 560-546 yıllarında yaşayan Lidya Kralı Kroisos'a ait, 432 parçadan oluşan paha biçilemez Karun Hazineleri müzemizde sergilenmektedir. Karun Hazinesi'nin ait olduğu topraklarda sergilenmesi de ayrıca heyecan vermektedir. Uşak Arkeoloji Müzesi'nin hem mimarisiyle hem de dizaynıyla ziyaretçilerinden tam not alan yeni hizmet binasının İlimize kazandırılmasında emeği geçenlere Uşak halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Arkeoloji Müzesi ziyaretleri sırasında Vali Funda Kocabıyık'a, Vali Yardımcısı Meral Batı Demişbaş ve Müze Müdürü Şerif Sözler eşlik etti.