Vali Funda Kocabıyık'tan Uşaklılara çağrı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ile 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı nedeniyle bir açıklama yaptı.
Vali Funda Kocabıyık'tan Uşaklılara çağrı

Vali Funda Kocabıyık, yapılacak olan sınavlarla ilgili olarak Valilik tarafından gerekli tedbirlerin alındığını bununla birlikte vatandaşlardan sınav merkezleri çevresinde gürültüye neden olmamaları, siren veya korna çalmamaları ve öğrencilerin dikkatini dağıtacak, motivasyonuna zarar verecek durumlardan kaçınmaları hususunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Sınava katılacak öğrencilerin sayılarıyla ilgili bilgi veren Vali Funda Kocabıyık, “1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava ilimiz merkezi ve ilçelerde olmak üzere 15 sınav merkezinde 4150 öğrenci, 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına ise ilimiz merkezi ve ilçelerimiz olmak üzere 26 sınav merkezinde 6719 öğrenci girecek” diye konuştu.

Vali Funda Kocabıyık konuşmasını şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımızın özellikle sınav merkezlerinin civarında, sınav zamanı öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak, onların motivasyonuna zarar verecek davranışlardan uzak duracaklarını düşünüyorum. Öğrencilerimizin geleceğini ilgilendiren bu hassasiyet, bu bilinçli yaklaşım ne kadar duyarlı ve anlayışlı bir toplum olduğumuzu da gösterecektir. 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak olan 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ile 2 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diler, sınav öncesi ve sınav bitimine kadar geçen süre zarfında halkımızın gereken hassasiyeti göstermesini önemle rica ederim” dedi.