Vali Funda Kocabıyık'tan Polis Haftası Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, bir mesaj yayınlayarak, Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıldönümünü kutladı.
Vali Funda Kocabıyık'tan Polis Haftası Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk Polis Teşkilatı’nın hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından birisi olduğuna vurgu yaptı.

Vali Kocabıyık’ın mesajı şöyle:

“10 Nisan 1845 tarihinde kurulan, köklü bir geçmişe, tecrübeye ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatı, hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından biridir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması,  kamu düzeninin temini insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumlulukları yerine getiren Emniyet Teşkilatı halkın da desteği ile ciddi bir vazifeyi ifa etmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar sürekli değişim geçiren ve çağın gereklerine uygun kendisini geliştirmeye önem veren Emniyet Teşkilatımız bugün de her türlü tehdidi bertaraf etme konusunda üstün bir donanıma ve niteliğe sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174.yılını kutluyorum. Görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit düşen polislerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; gazilerimizden hayatta olanlara sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. İlimizde görev yapan tüm polislerimize sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”