Vali Funda Kocabıyık'tan 30 Ağustos Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık'tan 30 Ağustos Mesajı
Türm milletinin bağımsızlığını, vatanını ve bayrağını her zaman kutsal bildiğini ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını verdiğini belirten Uşak Valisi Funda Kocabıyık mesajında şunları ifade etti.

Gücünü ve bekasını; birlik, beraberlik ve kardeşlikten alan milletimizin Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen “30 Ağustos Zafer Bayramı” tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Aziz milletimiz bu şanlı zafer ile milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Yokluk içinde en zor koşullarda ve her şeyin bitti sanıldığı bir dönemde Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan milli mücadeleyle Türk milleti, gücünü açıkça ispat etmiş; binlerce yıldır Türk yurdu olan Anadolu’nun ebediyete kadar da Türk yurdu olarak kalacağı bir kez daha tescillenmiştir.

1071 yılında Malazgirt Savaşı’nda Sultan Alparslan’ın “Şehit olursam üzerimdeki bu beyaz elbise kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir” sözleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş ve olmaya devam edecek bir milletiz.” sözlerindeki mesaj aynıdır. Asırladır hür yaşayan ve şanlı tarihinde türlü zaferlere imza atmış aziz milletimiz, bağımsızlığını, vatanını ve bayrağını her zaman kutsal bilmiş ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını vermiştir.

Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.