Vali Funda Kocabıyık'tan 24 Temmuz Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık “24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlamdı
Vali Funda Kocabıyık'tan 24 Temmuz Mesajı
Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde kamuoyunun doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde bilgilendirilmesinin öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık mesajında şunları kaydetti;

Türk basını, bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri en hızlı bir şekilde aktarmakta, kamu ve toplum vicdanının oluşmasına katkı sağlamakta ve tüm bu işlevleri ile milletimizin gözü, kulağı ve sesi olmaya devam etmektedir.

 

Üstlendiği bu önemli görevler, basının hiçbir sansür ve kısıtlamaya maruz kalmadan görevini en iyi şekilde yapmasını zorunlu kılmaktadır. Toplumun geniş kesimlerine bilgi akışının sağlanmasında önemli bir misyonu yerine getiren ve kamusal bir güç olan basının özgür, tarafsız, toplum ve Ülke menfaatleri konusunda duyarlılık gözeten bir anlayışla hizmet etmesi çok büyük bir önem taşımaktadır.

 

Bu düşüncelerle basın yayın ve medya kuruluşlarımızda görev yapan ve bugün aramızda olmayan kıymetli basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle gece gündüz demeden çalışmakta olan basın mensuplarımızın da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.