Vali Funda Kocabıyık'tan 23 Nisan Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık'tan 23 Nisan Mesajı

Vali Funda Kocabıyık 23 Nisan mesajında şu ifadelere yer verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. Yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz. Türk Milleti, 99 yıl önce kendi mukadderatına yön vermek, muazzam bir silkinişle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için milli bir şuurla bir araya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında buluşmuştur.

Bu buluşma kutsal vatan topraklarına göz dikmiş işgalci güçlere karşı teslimiyeti hiçbir zaman akıllarına getirmeyen büyük bir inancın ve kararlılığın buluşmasıdır. Tüm zorlukları aşarak yokluk içinde esarete meydan okuyan, yedi düvele karşı onurlu bir dik duruş gösteren Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin gücünü ve meşruiyetini tüm dünyaya ilan ettiği bir meclistir. 
 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları İstiklal Savaşı’nda düşman askeriyle mücadele ederken Türkiye Büyük Millet Meclisinin aldığı kararlar ile hareket etmiştir. Devlet idaresinde Türk milletinin temsil edilmesi, aziz milletimize hizmet etmenin en ideal biçiminin millet hâkimiyetinde olduğunun farkına varılması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemini daha da arttırmıştır. 

Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Aziz milletimizin güzel çocukları bu anlamlı günde tüm dünya çocukları ile bir araya gelerek mutluluklarını paylaşmakta ve çoğaltmaktadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; bu destansı Meclisin ilelebet pâyidar olmasını diliyor, bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla yâd ediyorum