Vali Funda Kocabıyık'tan 15 Temmuz Mesajı

Vali Funda Kocabıyık 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Vali Funda Kocabıyık'tan 15 Temmuz Mesajı
Uşak Valisi Funda Kocabıyık 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında şu ifadelere yer verdi;
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü idrak ettiğimiz bu günde 251 vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken cesaret ve kahramanlık destanına imza atmanın gururunu birlikte yaşıyoruz.
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından milli birliğimizi bozarak, demokrasimizi ortadan kaldırmak suretiyle Ülkemizi dış güçlere karşı savunmasız hale getirme teşebbüsü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın üstün liderliğinin sevk ve idaresinde, Hükümetimizin kararlı duruşu, aziz milletimizin kahramanlık ve fedakârlıkla mukavemet göstermesi neticesinde bertaraf edilmiştir.
15 Temmuz, Türkiye’nin Devlet ve Millet olarak, dâhili bedhahlara ve onların akıl hocaları dış güçlere, tüm devlet gelenek ve yasalarını çiğneyerek oluşturdukları gizli yapılanmayla devlet yönetimini ele geçirmeye çalışan FETÖ’ye karşı kararlı duruşuyla, gerekli ve en güzel cevabın verildiği önemli bir tarihtir.
15 Temmuz gecesi, şartlar ne olursa olsun Türk Milleti; istiklali ve istikbali tehlikede olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha tüm dünyaya bildirmiştir. Türkiye’nin böyle hain bir darbe girişimi karşısında dahi hedeflerinden sapmayan, kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülke olduğu tüm dünya devletlerince anlaşılmıştır.
15 Temmuz darbe girişiminde açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Uşaklı vatandaşlarıma ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Bu hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyor, cesaretleri ve özverileri için gazilerimize minnetimi belirtmek istiyorum. 15 Temmuz Gecesi Marmaris’te şehit edilen İlimiz Yoncalı köyünden Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Şehidimiz Mehmet Çetin’e şehadetinin 3.yılında Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı; Gazimiz Fatih Kaynak’a sağlık ve afiyet diliyorum.