Vali Funda Kocabıyık'tan 1 Eylül mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Vali Funda Kocabıyık'tan 1 Eylül mesajı

Ege Bölgesi’nin parlayan yıldızı Kadim şehrimiz Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Anadolu insanının vatan, millet ve bayrak sevgisini ve kahramanlıklarını göstermesi bakımından kurtuluş günleri çok önemlidir. Bu günler tarihe not düşmenin yanında, geleceğimize yön vermesi açısından da son derece önemlidir.

Halkımız, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin mücadelelerinin verildiği bu topraklarda kahramanca savaşarak düşmanı geri püskürtmüştür. Yunan orduları başkomutanı Trikopis’in Şehrimiz sınırlarındaki Göğem köyü sınırlarında esir alınması savaşın seyrini değiştirmiş ve kahraman Türk ordusu Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır.

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla isimsiz binlerce kahramanın destanı olan bu şanlı mücadele sonunda bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve bu kutsal değerleri Türk Milleti olarak canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü tebrik ediyorum.