Vali Funda Kocabıyık muhtarlarla bir araya geldi

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Funda Kocabıyık muhtarlarla bir araya geldi

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde yeni seçilen il genel meclisi üyeleri ve muhtarları tebrik ederek  başarılar dileyen Vali Funda Kocabıyık “Köy ziyaretlerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek dilek, istek ve şikâyetleri dinleyerek mesai arkadaşlarımızla birlikte çözümler üretiyoruz. Halkımızın her anlamda refah seviyesini yükseltecek, yaşam kalitesini artıracak kamu yatırım ve hizmetleri ile sizlerden gelecek fikir ve önerileri birlikte değerlendiriyoruz” dedi.

Vali Funda Kocabıyık konuşmasında şunları ifade etti, “Devletimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, İl Özel İdaremiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz köylerde yaşayan vatandaşlarımızın başta yol, ulaşım, altyapı olmak üzere yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltmek için çaba göstermektedir. Aynı zamanda eğitim, sağlık, tarım, çevre ve imar gibi konularda vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da İnşallah hep birlikte köylerimizde, başta Merkezi Yönetim Bütçesinden gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetler olmak üzere Özel İdaremiz, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve KÖYDES Projesi yatırım ve çalışmalarıyla da köylerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

Orman yangınlarına karşı muhtarları uyaran Vali Funda Kocabıyık, "Orman yangınlarının büyük bir bölümü ihmalden kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda yaklaşan hasat zamanı ile birlikte köylerimizde anız yakılması tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısını bozarak hem tarımsal üretimde verimliliği düşürmekte hem de tarımsal üretimde verimliliği düşürmekte hem de doğaya ve canlılara zarar vererek ekosistemi bozmaktadır. Orman yangınları ve anız yakılması hususunda köy muhtarlarımıza büyük sorumluluk düşmektedir" diye konuştu.

Konuşmasının ardından muhtarların taleplerini dinleyen Vali Funda Kocabıyık daha sonra muhtarlarla birlikte iftar yaptı.

Toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı ve Hüseyin Demirbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, merkez köy ve mahalle muhtarları katıldı.