Vali Funda Kocabıyık'ın Turizm Haftası Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Kocabıyık mesajında, “Turizm, ülkelerin sosyal-kültürel özelliklerini ve doğal güzelliklerini geniş kitlelere tanıtan; farklı kültürdeki insanları bir araya getiren bir sektördür. İstihdama sağladığı katkı ile beraber ülkenin ya da bölgenin gelişmesine ve ekonomik kalkınmasına doğrudan etki etmektedir.
Vali Funda Kocabıyık'ın Turizm Haftası Mesajı

Bu kapsamda turizm konusunda farkındalık oluşturmak; ülkemizin hem doğal, tarihî ve kültürel özelliklerini tanıtmak hem de bu özellikleri turizm faaliyetlerine kazandırmak amacıyla 15-22 Nisan haftası “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.

İklimiyle, doğasıyla, doğal güzellikleriyle ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapmasıyla ülkemiz, her bölgesi ile turizm cennetidir. Ülkemiz; doğusundan batısına tarihî dokusuyla, yemekleriyle, doğal güzellikleriyle dünyada ihtişamı ile göz doldurmaktadır” dedi.

“UŞAK’I TANITMAK VE TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Uşak ilimizin yüzlerce yıllık tarihî ile doğal oluşumları ile kadim gelenekleri ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Kocabıyık, “İlimizin bu güzelliklerini tanıtmak için kurum ve kuruluşlarımızla önemli çalışmalar yürütmekteyiz.  İlimiz turizminin geliştirilmesi, turizm faaliyetlerine yönelik tanıtımların artırılması, yaygınlaştırılması ve çeşitlendirilmesi amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar, ilimiz ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizin ve ülkemizin turizm açısından gelişmesine katkıda bulunan turizm sektörü çalışanları ile bu amaçla ilimizdeki turistik yerlerin tanıtımlarını yapan herkese teşekkür ediyor, tüm turizm camiasının Turizm Haftası’nı kutluyorum” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler