Vali Funda Kocabıyık'ın Mevlid Kandili Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Mevlit Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık'ın Mevlid Kandili Mesajı

Vali Kocabıyık mesajında, “19 Kasım  Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Bu anlamlı geceyi içine alan haftayı da teması  “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlenen“Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlayacağız” dedi.

Âlemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV), örnek ahlakı ile bizlere her zaman ışık olduğunu belirten Kocabıyık, “O, güzel ahlakı ile henüz Peygamberlik müjdelenmeden önce bile herkesin takdir ve beğenisini alan eşsiz bir kişiliğe sahipti. Bu yüzdendir ki Peygamberlik dönemi öncesinde bile kendisine “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” denilmekteydi. Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve hoşgörülü davranan Hz. Muhammed (SAV), sadece sözleriyle değil davranışlarıyla da tüm insanlığa, iyi bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir.

Dünyada huzur, kardeşlik ve barışın hakim kılınması için bizler de, Peygamber Efendimizin  güzel ahlakını örnek alarak O’nun izinden gitmeliyiz. Kendisine düşmanca davrananlara karşı bile merhametli davranan Yüce Peygamber, şüphesiz barış ve kardeşliğin en büyük sembolüdür.

Bugün dünyanın bir çok yerinde devam eden savaş ve çatışmaların, akan kan ve gözyaşlarının sona ermesi ancak O’nu örnek almamızla mümkün olacaktır. Bunun için kendi ailemizden ve çevremizden başlamak üzere hoşgörülü, adil ve dürüst bir yaşam sürmemiz ve sürdürmemiz gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“MÜSLÜMANLIĞI YAYMAK ADINA GENÇLERE ÖNEMLİ GÖREVLER VERMİŞTİR”

Kocabıyık Kandil mesajına şu ifadelerle devam etti: “Toplumun her kesimine ayrı bir önem veren Peygamber Efendimiz, gençlere de büyük önem vermekteydi. Gençlere, söz ve davranışları ile doğru yolu gösteren Efendimiz, Müslümanlığı yaymak adına gençlere önemli görevler vermiştir. Nasıl ki, o dönemde Peygamber Efendimize inanıp O’nun  etrafında toplanan  gençler,İslam’ın yayılmasına ve insanlığın karanlıktan kurtulmasına katkı sağlamış ise, bugün de İslam dininin güçlü kalesi, mazlumların güven kapısı Türkiye Cumhuriyetinin pırıl pırıl evlatları olan gençlerimizin, Peygamber Efendimizin güzel ahlakını örnek alarak Müslümanların aydınlık geleceğinin mimarları olacaklarına inancım tamdır.Biz yetişkinler de gençlerimize güvenip onlara her konuda destek olmalı;onları, milli ve manevi değerlere sahip olarak yetiştirmek suretiyle  bu kutlu yürüyüşlerine katkı sağlamalıyız.

İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesi dileğiyle, Milletimizin ve İslam âleminin “Mevlid Kandilini” ve “Mevlid-i Nebi Haftasını” tebrik ediyor, bu mübarek gecede ve haftasında yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

İlgili Haberler