Vali Funda Kocabıyık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”  nedeni ile yayınladığı mesajfda kadınlar için bu anlamlı günü kutladı.
Vali Funda Kocabıyık'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kadınların, toplumda farklı rollerle yer alan ve üstlendikleri bu rollerle topluma yön veren önemli varlıklar olduğuna vurgu yapan Kocabıyık, “İnsan dediğimiz varlığın yarısını erkek oluşturuyorsa diğer yarısını da kadın oluşturmaktadır. Fedakârlıkları, merhametleri ve çalışkanlıklarıyla kadınlarımız, Türk toplumunun mayası olmuş, Türk kültür ve medeniyetinin şekillenmesine büyük katkılar sağlamıştır            dedi.

Kadınların, en eski dönemlerden günümüze kadar kültür ve medeniyetimizde özel bir konumda olduğunun altını çizen Kocabıyık, “İslam öncesi Türk toplumlarında eş, anne olmanın yanında savaşa katılan ve ata binen, avcılık yapan kadınlarımız, Anadolu’ya geldiğimizde teşkilat ve vakıflar kurarak toplumda yararlı faaliyetlerde bulunmuş ve kurduğumuz devletlerin üst düzey yönetiminde söz sahibi olmuşlardır. İstiklal Harbi’nde sırtında bebeğiyle mermi taşımış, düşmana karşı mücadele vermiştir. 

Asırlardır kültürümüzde önemli bir yeri olan kadınlarımızın günümüzde yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak bütün vatandaşlarımızın sorumluluğudur. Kadına el kaldırmanın dahi bir insanlık suçu olduğu bilinmeli ve unutulmamalıdır. Kadınlar toplumun temel direğidir. Kadınlarımızın her yönüyle kendilerini geliştirmeleri, toplumda kabul görmeleri Ülkemiz ve milletimiz adına yarar getirecektir” ifadesini kullandı.

Kocabıyık, “Yaratıldığı günden beri içindeki güzellikleriyle topluma yön veren, sevgi ve mutluluk tohumlarıyla kâinata huzur dağıtan, anne denildiğinde şefkat, merhamet ve fedakârlık; eş denildiğinde sadakat, yol arkadaşlığı, sırdaş; vatan denildiğinde sırtında bebeğiyle cepheden cepheye savrulan, aile, ocak denildiğinde yuvayı derleyen toparlayan, babanın yokluğunda evin bütün yükünü omuzlayan,  buhranlı günlerde sabır taşı; toplumda kibarlığı, zarafetiyle çevresine güzellik katan, yetiştirdikleri evlatlar ile yeri geldiğinde bir ülkenin kaderini değiştiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, tüm kadınlarımızın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini dilerim” diyerek mesajına son verdi.