Vali Funda Kocabıyık'ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nedeni ile Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yazılı bir mesaj yayınladı.
Vali Funda Kocabıyık'ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Kocabıyık, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, bu günü içine alan hafta da İnsan Hakları haftası olarak kutlanmaktadır” hatırlatmasında bulunduktan sonra, dünyada yaşanan insan hakalrı ihlallerine değindi.

Kocabıyık, “Ancak ne yazık ki, tüm Dünya devletleri bu bildirgeyi imzalamalarına rağmen, günümüzde Kudüs’ten Gazze’ye, Suriye’den Irak’a, Yemen’den Arakan’a, Afrika’dan Afganistan’a dünyanın birçok bölgesinde insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Bizler, topraklarımızda yetişen Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli gibi alimlerin fikirleriyle yoğrulan bir millet olarak  ‘Gel, ne olursan ol, yine gel’  şiarıyla birçok bölgede yaşanan bu insan hakkı ihlallerine karşı mazlumların yanında yer almakta ve onların hakkını her platformda yüksek sesle savunmaktayız” dedi.

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR”

Kocabıyık,‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek mazlumların hakkını savunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Devletimiz ve Milletimiz, her zaman mazlum hakların yanında yer almakta; onların hakkını savunmakla birlikte yaralarını sarmak için de her türlü yardım ve desteği sağlamaktadır. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği Anayasal değişiklikler ve yasal düzenlemelerle vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini daha da güçlendirmiş, sosyal bir devlettir.  Devletimiz, sınırları içinde ve dışında din, dil, renk, ırk ayrımı gözetmeksizin insan haklarına saygılı ve bu hakları savunan bir devlet olmanın yanında emperyalist güçlerin maşası olan çeşitli terör örgütleri ile özellikle son dönemlerde etkin mücadelesiyle, vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamaktadır. Aziz Milletimiz de, tarih boyunca özgürlüğü için  mücadelelerin en güzel örneklerini gösterdiği gibi bugün de Devleti ile birlikte her türlü saldırıya karşı haklarını savunmakta ve korumaktadır.

İnsan hakları ihlallerine karşı kararlılıkla mücadele eden Devletimiz ve Milletimiz, insan haklarını savunması, mağdurların yanında yer almasıyla dünyanın dört bir yanındaki mazlumların umudu olmaktadır. Mazlumların bu umutlarının gerçeğe dönüşmesi temennisi ile, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün, tüm dünyada kan ve gözyaşlarını sona erdirerek barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.