Vali Funda Kocabıyık, Hamam Boğazı Termal Tesislerini Gezdi

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak'ın Banaz ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette Hamam Boğazı termal tesislerine de giderek incelemelerde bulundu.
Vali Funda Kocabıyık, Hamam Boğazı Termal Tesislerini Gezdi

Tesisleri gezerek Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı'dan bilgi alan Vali Funda Kocabıyık Hamamboğazı termal turizm alanının önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti 

Vali Kocabıyık, “Hamamboğazı termal turizm alanı doğa ile içe içe olmanın yanı sıra, İzmir-Ankara kara yolu üzerinde, Uşak Havalimanı ve Zafer Havalimanına yakın mesafede olması ile de ulaşım yönünden önemli bir avantaja sahiptir. Saniyede 268 litre debisi ve 68 derece sıcaklığı ile önemli bir potansiyele sahip olan Hamamboğazı termal turizm alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 18 parsel turizm tesisi alanı olarak onaylanmıştır. Bu parseller yatırımcılarını beklemektedir. Bu önemli potansiyelin en kısa sürede verimli şekilde değerlendirilmesi gerekir. İşte bu kapsamda Banaz Belediyemiz ilk büyük adımı atarak, doğa harikası bu güzel alanda Banaz Belediyesi Termal Tesislerinin yapımını tamamlamıştır. Bu güzel ve konforlu tesislerin vatandaşlarımızın hizmetine sunulması, Hamamboğazı termal alanında yeni turizm tesislerinin yapımı için bir kıvılcım olacaktır. Tesislerin şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Funda Kocabıyık, Hamamboğazı termal tesislerindeki incelemelerinin ardından Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı'ya iade-i ziyarette bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Banaz Belediyesi ziyaretinin ardından Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Güngör Oral’ı makamında ziyaret eden Vali Funda Kocabıyık, görevinde başarılar diledi.