Vali Ergün’den yarı yıl mesajı

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönemi bugün sona eriyor. 81 ilde yaklaşık 19 milyon öğrenci, Uşak’ta 61 bin 176 öğrenci karnelerini alarak 6 Şubat’a kadar sürecek olan sömestr tatiline giriyor.
Vali Ergün’den yarı yıl mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, ilk yarıyılın tamamlanması nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ergün, karnesi ne olursa olsun ailelerin çocuklara destek olması gerektiğine dikkat çekti.

İşte Vali Ergün’ün mesajı:

“Bugün ilimizdeki 364 okulda eğitim gören 61 bin 176 öğrencimiz 2022-2023 Eğitim Yılı 1. Dönemini tamamlayarak karnelerini alıyor. Bir dönem boyunca gösterdikleri gayret ve çalışmalardan dolayı öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi velilerimizi ve idarecilerimiz kutluyorum.

Sevgili Öğrenciler, yarıyıl tatilini hem dinlenmek hem değerlendirmelerde bulunmak hem de kendinizi, yaşadığınız çevreyi tanıyıp; ilgi alanlarınıza göre dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek için bir fırsat olarak görmelisiniz. Kendinizi iyi tanıdığınız çalıştığınız takdirde daima başarılı olacağınıza dair inancınızı asla yitirmemelisiniz.

Bilgiyle nesiller inşa ederek geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynayan kıymetli öğretmenlerimiz, ortaya koyduğunuz fedakarlıklarla nice başarıların altında sizlerin emekleri var. İlimizde görev yapan 5443 öğretmenimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyor, huzurlu bir tatil diliyorum.

Kendine özgü farklılıklarla bezenmiş her birey farklı gelişir. Bu nedenle anne babalar, çocuklarını iyi tanıyarak ilgi ve yeteneklerinin farkına varmasına destek olmalıdır.

Çocuklarımız ve gençlerimiz en çok ailelerden alacağı destekle mutlu olurlar. O sebeple kıymetli velilerimizden hangi yaşta olursa olsun çocuklarıyla kuracakları kuvvetli iletişim bağlarının karnelerden alınan notlardan her zaman daha önemli olduğunu unutmamalarını istirham ediyor, hepinize iyi tatiller diliyorum”.

(SALİH KILINÇ / HABER)