Vali Ergün’den Karahallı ilçesine 90 Milyon TL hibe müjdesi

Uşak’ın Karahallı ilçesini ziyaret eden Vali Dr. Turan Ergün, ilçede girişimcilerin 168 milyon TL tutarındaki 38 projesi için TKDK tarafından 90 milyon TL hibe yapılacağını müjdeledi.
Vali Ergün’den Karahallı ilçesine 90 Milyon TL hibe müjdesi

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Karahallı ilçesine giderek incelmelerde bulundu ve ilçe yöneticilerinden ilçenin eksik kaldığı konularda bilgi aldı. Turan, kanola üretimini teşvik etmek için üreticilere kanola tohumu da dağıttı.

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Karahallı ilçemizde 1.900 dekar alana ekilecek olan ve %75’i Tarım ve Orman Bakanlığımızca hibe olarak verilen sertifikalı Kanola tohumu dağıtımını gerçekleştirdi.

Karahallı Organize Sanayi Bölgesinde TKDK desteği ile kurulan ve faaliyetlerine başlayan dokuma fabrikasını ziyaret eden Vali Dr. Turan Ergün, 11. Çağrı kapsamında TKDK tarafından Karahallı ilçemizden başvurusu yapılan ve uygun harcama tutarı 168 milyon TL olan 38 projeye 90 Milyon TL tutarında hibe verileceğini ifade etti.

Vali Dr. Turan Ergün, yapımı ve tefrişatı kısa süre önce tamamlanan ve yakın zamanda hizmete açılan 10 yataklı Karahallı İlçe Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Ergün’ün bir sonraki durağı, Karahallı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği oldu. Buralarda görev yapan güvenlik görevlileri ile sohbet eden Ergün, polis ve jandarmaya başarılar diledi.

Vali Dr. Turan Ergün Karahallı programı kapsamında;1994 yılında Tunceli’de şehit olan Jandarma Er İlyas Uysal’ın Karbasan mahallesinde; 2014 yılında Şırnak’ta şehit olan Piyade Er Emin Daşçı’nın Kavaklı köyünde yaşayan ailelerini ziyaret etti.

Vali Dr. Turan Ergün, İlçe programı kapsamında Karahallı Belediyesini ziyaret ederek, kamu yatırımları ve yerel hizmetler konusunda Belediye Başkanı Ali Topçu’dan bilgi aldı.

Karahallı gezisi sırasında Vali Ergün’e; Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Akdağ, Uşak Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erkan Keleş, Karahallı Kaymakamı Melih Bulgur ve Belediye Başkanı Ali Topçu ve İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir eşlik etti.