Vali Ergün’den 100. Yıl Mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Ergün’den 100. Yıl Mesajı

Vali Ergün mesajında şunları kaydetti;

Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümünü kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş destanımızın, Büyük Zaferimizin 100. yıl dönümü kutlu olsun.

Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış, huzur ve güven içinde yaşadığımız bu topraklarda verilen istiklal mücadelesi; vatan, millet, bayrak aşkının bir neticesidir.

Anadolu’nun her köşesinde kadını erkeği, genci yaşlısı milyonların yazdığı bu büyük destan, asil Türk milletinin bağımsızlığı ve mukaddes değerlerine olan büyük tutkusunun göstergesidir.

26 Ağustos’ta Büyük Taarruzla başlayan ve aziz milletimizin vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığı sayesinde verilen mücadele, 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. 100. yılını kutladığımız büyük zafer, 2 yıl düşman işgalinde kalan ilimizin de kurtuluşuna sahne olmuştur.

Uşaklı hemşehrilerimiz, Millî Mücadeleye maddi ve manevi tam destek vermiştir:

Uşak Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Reisi İbrahim Tahtakılıç, Akıncı Müfrezesiyle düşman karşısında duran Alaattin Tiritoğlu, işgalcilere karşı tüm varlığıyla mücadele eden Mehmet Hacim, Mustafa Bacak, Uşak Müftüsü Ali Rıza Bodur, düşmana yanlış yol göstererek savaşın seyrini değiştiren Ceceli Kara Murat, bayraksız okul olmaz diyerek Yunan askerlerine Türk bayrağımızı indirtmeyen Hüseyin Remzi Efendi, Uşak’ı ilk mecliste temsil eden Ragıp Soysal, Besim Atalay ve daha pek çok genç yaşlı, kadın erkek herkes bu mücadelede yer almıştır.

Kimi canıyla kimi kanıyla kimisi de malıyla fedakârlık göstermiş pek çok kahramanımızı unutmamız mümkün değildir.

100 yıl önce, kutsal vatan topraklarımızı işgale girişen emperyalistlere karşı, çok çetin ve kararlı bir mücadele verilmiş, güzel yurdumuz ve bu güzel kadim şehrimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Uşak, 1 Eylül 1922’de yalnız düşman işgalinden kurtulmakla kalmamış, verilen bağımsızlık mücadelesinde ve bu topraklarda tarih adeta yeniden yazılmıştır.

Millî Mücadelenin sonunda, elde ettiğimiz kazanımları korumak, daha ileriye taşıyıp muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, asil Türk milletinin her daim peşinden koştuğu bir ülküdür.

Kıymetli Uşaklılar,

100 yıl önce kazandığımız zafer ve kurtuluşu, daha büyük başarılarla taçlandırmak için millet olarak durmadan her zamankinden daha fazla çalışmak zorundayız.

Kurtuluş Savaşımızın Büyük Kumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapmak için fedayı can eyleyen aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklar diliyorum.

Siz Kıymetli Hemşehrilerimizin;

1 Eylül Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü’nün 100. Yıl Dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, nice asırlık bayramlara birlik, beraberlik ve huzurla kavuşmamızı gönülden diliyorum.