Vali Ergün hobi bahçesinde yaşlılarla fidan dikti

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan hobi bahçesinin açılışı Vali Dr. Turan Ergün tarafından gerçekleştirildi
Vali Ergün hobi bahçesinde yaşlılarla fidan dikti

Vali Dr. Turan Ergün beraberinde Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile birlikte Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan ve ata tohumlarından üretilen fidelerin dikiminin yapıldığı hobi bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Koray Acar’da konuklarına eşlik etti.

Uşak Huzurevinde kalan yaşlılar Vali Ergun ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile birlikte yeni fidanlar dikerek birlikte hoşça vakit geçirdi.

Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran’ın atanmasıyla oluşturulmaya başlanan hobi bahçesi için Uşak belediyesi ile işbirliği yapıldı. Burada ekilmesi düşünen ata tohumları Uşak belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yetiştirilerek fideye dönüştürüldü.

Daha sonar Uşak Huzurevine getirilen bu fideler yaşlılar tarafından toprağa dikildi. Yaşlılar, domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi çeşitler sebzeler yetiştirmeye başladı. Hatta kendi yetiştirdikleri sebzeleri yiyerek mutlu oldu. Burada kalan yaşlılar toprakla uğraşarak, hem zinde kalmış oldular. Hem de psikolojik olarak hayata tutunmayı başarmış oldular.

(SALİH KILINÇ / HABER)