Vali Ergün'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Ergün'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Vali Ergün, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi;

30 Ağustos 2022 tarihinde, içinde bulunduğumuz bu kutlu günde; milletçe, Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın kıvancını yaşıyoruz.

Şanlı tarihi nice zaferlerle dolu milletimiz, içinde bulunduğu her türlü imkansızlıklara ve yokluklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de büyük bir zaferle taçlandırmıştır.

İşte bu Büyük Zafer’le birlikte bugün özgürce yaşadığımız bu coğrafyanın, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış toprakların; sonsuza kadar vatanımız olduğu bir kez daha ilan edilmiştir.

Tarihin hiçbir döneminde esaret altında kalmamış aziz milletimiz; imkansızın nasıl başarıldığını, vatanı, bayrak ve bağımsızlığı için gerektiğinde neler yapabileceğini, gözünü kırpmadan şehadete yürüyeceğini, bu mücadelede; kadın erkek, genç yaşlı tek yürek olacağını bütün dünyaya göstermiştir.

İstiklal Savaşı, Türk milletinin sadece orduyla yaptığı bir savaş değildir.  Kara Fatmalarla, Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar gibi kadın kahramanlarıyla, bütün milletiyle birlikte kazandığı bir savaştır. Bu sebeple de milli mücadele olarak adlandırılır.

Zaferimizin 100. Yılı vesilesiyle; İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kıymetli silah arkadaşlarını, mukaddesatımız uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.