Vali Ergün; 15 Temmuz Türk Milletine zincir vurulamayacağının ispatıdır

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamındaki Demokrasi Nöbetinde düzenlenen Milli Yürüyüş’ün ardından Tiritoğlu Parkı’ndaki fotoğraf sergisi gezildi.
Vali Ergün; 15 Temmuz Türk Milletine zincir vurulamayacağının ispatıdır

15 Temmuz Şehitleri Meydanı Tören Alanı’nda etkinlikler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene Marmaris’te şehit olan Cumhurbaşkanı koruması Uşaklı polis Mehmet Çetin’in annesi Sevgi ve babası Hüseyin Çetin’de katıldı

Daha sonra; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi alana kurulan dev ekranlardan yayınlandı. Ülkeye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında katılımcılar bayraklarla tezahüratlarda bulundu.

“15 Temmuz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşının ardından milletimizin yazdığı 3. Destandır”

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün konuşmasında şunları söyledi:

,“Bugün 15 Temmuz. Hain darbe girişimine karşı milletimizin destansı bir direniş göstermesinin 6. Yıldönümündeyiz.

Çanakkale de destan yazan, Kurtuluş Savaşında yokluk ve yoksulluk içerisinde dik durarak vatanı düşman postalarından kurtaran Yüce Türk Milleti, 15 Temmuz’da da bu kez kendi içerisinden çıkmış hainlere karşı yeni bir destan yazmıştır.

Peki, 15 Temmuz’dan ne anlamalıyız? 15 Temmuz’da bu millet hainliği ve ihaneti gördü. Ama diğer yandan kahramanlığı ve milli birliği gördü. Çünkü, 15 Temmuz’un hainliğine bir bakacak olursak; 15 Temmuz’da gözünü kan bürümüş FETÖ’cu birtakım vatan haini dış güç işbirlikçileri ile bu millete diz çöktürtmeye çalıştılar.

Bu hainler, bu milletin parasıyla alınan tankları silahları bu millete doğrultmaya hiç çekinmediler. Utanmadılar.

Bu hainler, genç, yaşlı çocuk demeden 252 vatandaşımızı şehit ettiler. Ama Yüce Türk Milleti bu hainlere karşı destan yazarak cevap verdi. Demokrasisine ve istikbaline sahip çıktı.

15 Temmuz, hizmet hareketi altında hainlik yapanlara karşı milletimizin bir destan yazdığı tarihtir. Yüce Türk Milletinin kendisine zincir vurulamayacağının bir kez daha isyanıdır.

15 Temmuz, anaların babaların yavrularıyla birlikte vatan için göğsünü mermilere siper ederek şahadete gülerek yürüdüğü gündür.

İşte bu nedenle 15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile milletimizin demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak adına meydanlara indiği gündür.

Kısaca 15 Temmuz, milletimizin FETÖ terör örgütü ve işbirlikçilerine geçit vermediği günün adıdır. Darbeler tarihini gömdüğü gündür.

FETÖ terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirmek için 15 Temmuz’da hain planlarını devreye soktu ama emellerine ulaşamadı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımızı tüm meydanlarda toplanmaya çağırması, o zamana nüfusu 80 milyon olan Aziz Milletimizin direnmesi ile bu hain girişim cevap buldu.

Bu direnişi ile Yüce Türk Milleti Çanakkale ve İstiklal Savaşı’nın ardından 3. Büyük destanını yazdı.

Çok Kıymetli Kardeşlerim! Çok Değerli Uşaklılar!

O gece birçok kamu binasını bombalayan, insanımızı şehit eden, kurşun yağdıran hainlere milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla attığı tokat, tüm dünyaya örnek olmuştur.

Dünya durdukça bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacaktır. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün; “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözü 15 Temmuz’da bir kez daha hayata geçmiştir.

BU hain saldırıda 252 vatandaşımız canlarını teferruat olarak görmüş ve güle oynaya şahadet şerbetini içmiştir. 2196 vatandaşımızda gazi olmuştur.

Bu topraklar hiçbir zaman kolay vatan olmadı. Her karışı şehit kanı ile sulandı.

Bu vatanda huzur ve mutluluk içerisinde yaşıyorsak bunu kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bunu asla unutmamalıyız.”

“Milletimize en güzel hizmeti götürmek için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; “Ezanımıza bayrağımıza, vatanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Milletimizin iman ve memleket sevgisi ila kazandığı demokrasi zaferini kutluyor, bayrak, istiklal ve istikbal için tüm benliğini ortaya koyan kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bildiğiniz gibi bundan 6 yıl önce, FETÖ tarafından başata bayrağımız olmak üzere tüm kutsal değerlerimize yönelik çirkin bir saldırı düzenlenmiştir. Bu hain saldırılar, canı pahasına karşı çıkan vatanseverlerimizin karşı koyması ile bastırılmıştır.

Alçak FETÖ’nun bu kalkışma ve işgal girişiminin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve halkımıza çağrısının ardından binlerce vatansever sokaklara çıkarak tankların ve silahların namlularına göğsünü siper etmiştir.

Bu toprağın evlatları zalimlere karşı bu toprakların istiklali ve istikbali için her zaman direnmiştir.

Şehitlerimizin bize emaneti olan bu kutsal topraklara sahip çıkmak, milletimize en güzel hizmeti götürmek için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğine kalkan hiç bir el milletimizin bu duygularını ihlal edecek güçte değildir. Olamaz.

Bu birlik ve beraberlik içeririnde bize bu dramı yaşatan hainleri bir kez daha lanetliyorum. Tüm şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin” ifadesini kullandı.

AK Parti Uşak Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş ve Mehmet Altay’da “15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Günü’nü kutlayarak, darbe girişiminde bulunan hain FETÖ örgütünü lanetleyerek, vatanımız kurtarmak için her zaman milletçe iman dolu göğsümüzle karşı konacağının altını çizdiler.

Vali Ergün’ün konuşmasının ardından, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah gayret’in eşliğinde kürsüye gelen Uşaklı minik yüzücü Eymen Özdemir, Vali Ergün’e bayrak hediye etti. Vali Ergün bayrağı 3 kez öperek kabul etti.

Daha sonra Uşak İl Müftülüğünde görevli Ömer Fatih Aşcı ve diğer hocalar tarafından Kur’an tilaveti ile program devam etti.

Haber yayına hazırlandığı sırada devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin Saat 00.13’ü gösterdiğinde ise şehitlerimizin anısına darbe girişimini durduran salâlar okunması ile devam edeceği, demokrasi nöbetinin sabah namazının ardından sona ereceği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)