Vali Dr. Turan Ergün’ün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "15 Temmuz anaların, babaların evlatları ile birlikte genç yaşlı demeden vatanı uğruna göğsünü tanklara siper ettiği, göz kırpmadan şehadete yürüdüğü gündür” dedi.
Vali Dr. Turan Ergün’ün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Ergün, yazılı olarak yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Bugün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin destansı direnişinin altıncı yılındayız.

15 Temmuz, yüce Türk milletinin cesareti ve imanı ile tek vücut halinde, demokrasi aşkına, millet aşkına, egemenliğine kasteden Fetullahçı terör örgütü ve destekçilerine karşı geçit vermediği gündür.

15 Temmuz anaların, babaların evlatları ile birlikte genç yaşlı demeden vatanı uğruna göğsünü tanklara siper ettiği, göz kırpmadan şehadete yürüdüğü gündür.

15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimizin demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmak için meydanlara indiği ve tek vücut halinde darbeci hainlere geçit vermediği gündür.

Ama 15 Temmuz aynı zamanda, bu milletin parasıyla vatan savunması için alınan silahların, dış mihrakların emellerine hizmet eden bir avuç hain tarafından milletimize çevrildiği, hepimizin ibret alması gereken ve bizden sonraki kuşakların da hiçbir zaman unutmaması gereken bir gündür.

Biz her yıl 15 Temmuz’u demokrasi ve milli birlik günü olarak kutlayarak, Milletimizin bir daha böylesi bir ihanete uğramaması için FETÖ terör örgütü başta olmak üzere varlığımıza ve birliğimize kast eden tüm tehditlere karşı uyanık ve teyakkuz halinde olduğumuzu haykıracağız.

Hiçbir odağın milletimize karşı böyle bir kalkışmaya asla cesaret edememesi için daima uyanık olacağız.

Bu topraklar kolay vatan olmadı. Her karışı şehit kanıyla sulanarak vatan oldu. Vatanımız dediğimiz bu topraklarda bugün bağımsız ve hür olarak yaşayabiliyorsak, bunu öncelikle vatanı için fedai can eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Bizler 15 Temmuz ruhunu ilelebet yaşatarak, ay yıldızlı bayrağın altında 5 vakit ezan sesiyle hür ve bağımsız yaşamaya devam edeceğiz. Bunun için her alanda çok çalışmak ve başarılı olmak zorundayız. Ancak bu şekilde bu toprakları bize vatan olarak bağışlayan şehit ve gazilerimize mahcup olmayız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 15 Temmuz 2016’ da Marmaris’te şehit olan Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Uşaklı hemşerimiz Mehmet Çetin’e; tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.

15 Temmuz akşamı “Türkiye Aşkına” diyerek Valiliğimiz önündeki anma programımızda buluşmak dileğiyle…”

(SALİH KILINÇ / HABER)