Vali Dr. Turan Ergün’den YKS’ye girecek öğrencilere başarı dileği

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün,, 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler için bir mesaj yayımladı.
Vali Dr. Turan Ergün’den YKS’ye girecek öğrencilere başarı dileği

Vali Dr. Turan Ergün, yayımladığı mesajında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere başarılar diledi.

Vali Ergün, mesajında şu ifadelere yer vererek başarılar diledi:

Geleceğimizin Emaneti ve Teminatı Olan Sevgili Gençler;

Başarılarınız ve mutluluğunuz, bizlerin de başarısı ve mutluluğu olacaktır. İnanıyorum ki uzun bir süredir hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS), en güzel şekilde tamamlayarak hayalini kurduğunuz üniversitelere yerleşeceksiniz.

Siz Kıymetli öğrencilerimizin YKS’ de istedikleri başarıyı elde etmesi en büyük dileğimizdir. Sizlerin sınava sakin bir ortamda, huzur ve güven içerisinde girebilmesi için gerek kolluk birimlerimiz gerekse ilgili kurumlarımız tarafından ilimizde bütün tedbirler alınmıştır. Ayrıca Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek adayların kimlik kartı başvuru işlemleri için hafta sonu nüfus müdürlüklerimiz açık olacaktır.

İlimizde Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi (TYT); Uşak Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızda toplam 50 binada 12 bin 618 adayın katılımıyla; Alan Yeterlilik Testi (AYT), 28 binada 8 bin 488 adayın katılımıyla; Yabancı Dil Testi (YDT) ise 6 binada 585 adayın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde, sınav öncesi ve sınav süresince öğrencilerimizin sessiz ve gürültüsüz bir ortamda sınavlarını tamamlayabilmeleri için vatandaşlarımızın gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize ve milletimize hizmet etmelerini arzu ettiğimiz siz kıymetli gençlerimize eğitim hayatınız için önemli bir aşama olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda başarılar diliyorum.”

(SALİH KILINÇ / HABER)