Vali Dr. Turan Ergün'ün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajı yayınladı.
Vali Dr. Turan Ergün'ün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Ergün mesajında; “Millet mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günün yıl dönümünde, vazifelerini layıkıyla icra eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyorum.

Öğretmen; hayatlarımızı tek bir dokunuşla değiştirebilen, bilim, teknoloji, kültür, sanat ve medeniyeti, kısaca her bakımdan güzel ve değerli olan insanlık mirasını verimli ve sistematik bir şekilde aktaran kişidir.

Ülkemizin dört bir yanına bilimin ve medeniyetin ışığını yaymakta olan öğretmenlerimiz; kalplerimizde, zihinlerimizde, hatıralarımızda, saygın ve ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları gibi ülkemizin gelişme ve kalkınması için de hayati bir öneme sahiptirler.

Güçlü toplum, güçlü Türkiye hedeflerimize öncelikle özgün ve millî bir eğitim-öğretim politikası ile ulaşabileceğimizi biliyoruz. Bu misyonu en iyi biçimde gerçekleştirmek için öğretmenlerimizin çağı yakalamış, gelişime açık, kendini devamlı yenileyen bir karakterde olması gerekmektedir.

Eğitim neferlerimizin yetiştireceği yeni nesiller, medeniyet yarışında toplumumuzu en ileri götürecek gücümüzdür. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan değerli öğretmenlerimiz, ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağıdır.

Eğitim adına yapılan her çalışma, devletimizin ve milletimizin geleceğini doğrudan ilgilendirmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin vatanına ve ülkesine bağlı yetişmesinde, dolayısıyla ülkemizin istikbalinin şekillenmesinde gösterdikleri özveri ve emeklerinden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsi görevi yerine getirirken şehit düşen ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; emekli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)