Vali Dr. Turan Ergün'ün 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ‘10 Ocak İdareciler Günü’ nedeni ile yazılı bir basın açıklaması yaparak tüm idarecilerin gününü kutladı.
Vali Dr. Turan Ergün'ün 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

Ergün, Ülkesine ve milletine “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle hizmet eden, bu bilinçle şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde büyük bir özveri ile görev yapan mülki idare amirleri, devletimizin en köklü ve en önemli meslek mensuplarındandır.

Türk Devlet geleneğinin adeta yapı taşları olan mülki idare amirlerimiz, devleti temsil ve vazifelerini icra noktasında yasaların uygulanması, hizmetlerin sunumu ve vatandaşların huzur ve mutluluğu için; yeri geldiğinde devletin güç ve kudretini, yeri geldiğinde de en merhametli yanını göstererek bu hassas dengeyi korumaktadırlar” dedi.

“İdarecilerimiz ulvi bir görev bilincine sahiptir”

Ergün açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Devlet-millet ilişkisinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde, vatandaşlarımızın talep, beklenti ve ihtiyaçlarını tespit edip çözüm üretmek noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan mülki idare amirlerimiz; ülkemizin her alanda gelişmesi ve kalkınması için ulvi bir görev bilincine sahiptirler.

Bu özel gün vesilesiyle görevi başında şehadet mertebesine yükselenler başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm idarecilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum mülki idare amirliği mesleğini yurdumuzun dört bir köşesinde milletimizin huzuru, refahı ve devletimizin bekası için fedakârca çalışarak icra eden tüm meslektaşlarımın İdareciler Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

(SALİH KILINÇ / HABER)