Vali Dr. Turan Ergün'ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün; 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü nedeni ile yazılı bir açıklama yaparak gazetecilerin gününü kutladı.
Vali Dr. Turan Ergün'ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Ergün mesajında; Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, aynı zamanda çok sesliliğin ve vatandaşlarımızın doğru bilgi alma haklarının da en önemli teminatıdır.

Sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında zor şartlarda bile görevlerini fedakârca yapma gayreti içinde olan gazeteciler, insanlığın ortak sesinin ve vicdanının temsilcileridirler.

İletişimin hızla geliştiği çağımızda vatandaşların doğru haberlere erişim aracı olan basın kuruluşlarımızın, basın meslek etiği ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olması da her geçen gün daha önemli hale gelmektedir.

Modern dünyada çağdaş demokrasiler ve sosyal hayat gazeteciler olmaksızın tarif edilemez. Birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında her zaman gazeteciler olmuştur.

Farklı görüş ve düşünceleri tarafsız bir yaklaşımla ortaya koyma başarısını gösterebilen basın mensuplarımız, Anayasa’da ifadesini bulan haber alma hakkının korunmasının da teminatı olmuşlardır. Böylelikle ülkemizdeki huzur ve güven ortamının da istikrarlı ve güçlü bir şekilde devam etmesine katkı sağlamaktadırlar.

Bu vesileyle bütün basın çalışanlarının, insanlığın gözü, kulağı, sesi ve vicdanı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, hepsine çalışmalarında kolaylık ve başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)