Vali Dr. Turan Ergün; “İZ-GE “İlimiz için önemli bir adımdır”

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Projesi” ödül törenine katılan Vali Dr. Turan Ergün; “(İZ-GE), bilime sevdalı, kültürüne meraklı, duyarlı ve nitelikli bireyler yetiştirilmesinde ilimiz için önemli bir adımdır” tanımı yaptı.
Vali Dr. Turan Ergün; “İZ-GE “İlimiz için önemli bir adımdır”

Temel amacı; Projenin temel amacı Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 Eğitim Vizyonunun ışığında; çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli ve ahlaklı bireyler yetiştirmek olarak açıklanan Uşak Eğitim Öğretim Süreçlerini İzleme, Değerlendirme ve Geliştirme Projesi içerisindeki modüller (İZ-GE), Ödül treni, UTSO toplantı salonunda yapıldı.

Ödül törenine Vali Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra, Milletvekili İsmail Güneş, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Eğitime iyi örnekler kazandıran öğretmenler ödüllendirildi

Programın açılışında bir konuşma yapan Vali Dr. Turan Ergün, “ Bugün aramızda işini aşkla ve bir sanatçı üslubuyla yaparak eğitime iyi örnekler kazandıran öğretmen ve idarecilerimizi ödüllendirecek, ortaya çıkan projeler hakkında bilgi sahibi olacağız. Bu güzel yarışmanın sonunda özgün çalışmaların ön plana çıkması ve tüm okullarımız tarafından model alınması yönünde bir adım daha atılmış olacak” dedi.

Vali Dr. Turan Ergün konuşmasına şöyle devam etti, “Eğitimde İyi Örnekler Projesi; eğitimcinin kendisini geliştirdiği, eğittiği, okuluna, öğrencisine kıymet verdiği ve bunun sonucunda da artı değer kattığı bir projeyle ben de varım demesidir. Bir mesleğin mensupları olarak okullarımızdan mezun olduktan sonra öğrendiklerimize ve hayata dair pek çok şey hızla değişti. Bu süreçte değişime ayak uydurmak için kendimizi yenilememiz zorunlu hale gelmiştir. Bu da yarınlara dair, gözlerinizin içine bakan öğrencilerinizin ve hatta toplumun karşısında, çok hazırlıklı ve donanımlı olmanızı gerektirir. Bir eğitimci olarak her zaman söyleyecek bir sözünüzün, gösterecek bir çıkış yolunuzun olması gerekiyor. Hiç birimizin yerinde saymak, oturmak gibi bir lüksü bu nedenle olamaz. Hepimiz mevki ve mesleğimizin hakkını vermekle yükümlüyüz. Unutmayalım ki eğitimci olmamız bu yükümlülüğümüzü bir kat daha artırmaktadır.”

65 proje ödüle layık görüldü

Proje ile eğitim sistemimizi çok yönlü olarak geliştirmeyi hedeflemenin yanı sıra, eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesine öncelik verildiğini vurgulayan Vali Ergün, “Valiliğimiz himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilen Eğitim Öğretim Süreçlerini İzleme ve Geliştirme Projesi (İZ-GE), bilime sevdalı, kültürüne meraklı, duyarlı ve nitelikli bireyler yetiştirilmesinde ilimiz için önemli bir adımdır. İlimizdeki eğitimde iyi örnekler uygulamasına baktığımızda; 6 farklı konu başlığında 381 proje başvurusu gerçekleşmiş, bu başvurular arasında jüri özel ödülleriyle birlikte 65 proje eğitimde iyi örnek olarak ödül almaya hak kazanmıştır. Mesleki heyecanımızı hiç kaybetmeden eğitimdeki iyi örneklere katılımı daha da arttıralım. Sizlerden şunu rica ediyorum; bütün öğretmen arkadaşlarımız bu tür faaliyetlere katılarak eğitimde ben de varım desin. İyi örnek olarak kabul edilen böyle başarılı çalışmaların ortaya çıkarılması ve yaygınlaştırılması için gayret göstersin. Uşak’ta göreve başladığım günden bu yana vatandaşlarımızla, STK’larla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sanayici ve iş insanlarıyla çalışan, üreten ve bu şehre dair hayalleri olan insanlarla görüştüm. Bugün de sizlerle bir aradayım ve sizlerden de çok olumlu enerji adım. Şehrimize katkı saylayacak kim varsa, her olumlu fikir ve projenin yanındayım” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Turan Ergün, konuşmasının ardından İZ-GE Projesi değerlendirmesi sonucunda iyi örnek olarak gösterilen öğretmenlere ödüllerini vererek başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

(SALİH KILINÇ / HABER)