Vali Dr. Turan Ergün'den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. Yıl dönümü nedeni ile bir “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı” yayınladı.
Vali Dr. Turan Ergün'den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı

Vali Ergün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu Cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir.

Döneminin çok ötesindeki devlet anlayışı, ileri görüşlülüğü ve halkına olan inancıyla sadece Türk milletine değil tüm dünyaya örnek olmuş bir dehadır. Yaratıcı zekâsı ve yenileyici misyonu, milletimizin haklı gururunu tazelemiş, gür sesini tüm dünyaya duyurmuştur.

Büyük bir devlet adamı olarak Atatürk; ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesidir. Yeni Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiştir. İlke ve inkılâpları, ülkemizin beka ve bağımsızlığının teminatıdır. Büyük Önder Atatürk; kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip yüce Türk milletinin, çağdaş dünya içinde yer alacağına her zaman inanmıştır.

Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürümektedir.

Atatürk’ün aziz hatırasını sahiplenerek “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, kendi deyimiyle “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine” çıkarmanın azim ve kararlılığını taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrar içinde büyümesi için yılmadan ve yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz.

Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk; yüce Türk milletinin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve İstiklal Savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Ebediyete irtihalinin 84’üncü yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarıyla, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)