Vali Demir Muhtarların derdini dinledi

Uşak Valisi Salim Demir, merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarıyla ve il müdürleriyle bir araya gelerek dertlerini dinledi.
Vali Demir Muhtarların derdini dinledi

Uşak Öz Merkez’de bulunan İl Genel Meclisi Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Demir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelerek istişarelerde bulunmak, sizlerin dertlerini dinlemek ve ilgili daire müdürleri ile çözüme kavuşturmak için bir araya geldik. Bundan sonra da daha geniş katılımlı toplantılarla daha sık bir araya geleceğiz.


 

Bizim düşüncelerimizi birinci elden paylaşmayı becermemiz gerekiyor. Bunu becerdiğimizde ilimizin çözülmeyecek hiçbir sorunu kalmayacaktır. Bana göre T.C. Devleti’nin para sorunu yoktur. O zaman geriye iki şey kalıyor. Birincisi: Kaynaklarımızın niteliğini ve önceliğini iyi kullanarak ve tasarrufa uyarak sağlıklı bir şekilde harcamak. İkincisi de bunu yaparken milletimizle insanımızla birlikte davranabilmektir.

Biz, hizmetlerimizi yerinde görmek ve tespit etmek için tüm mahallelerimiz ve köylerimize gidiyor, insanlarımızla oturup konuşuyoruz. Bu toplantıların da sorunları çözmesinde ayrıca büyük bir önemi var” dedi.

,

“ÜLKEMİZ ÜZERİNDE DEĞİŞİK OYUNLAR OYNANIYOR”

Şu anda ülkemizle ilgili değişik şekilde farklı uygulamalar, farklı müdahaleler var. Bunlar tarihin her döneminde olmuş, ama sonuçsuz kalmıştır. Şu andaki bu olumsuz girişimlerinde sonuçsuz kalacağını düşünüyorum. Biz fazla konuşmayalım, siz konuşun. Mahalle ve köylerde neler oluyor? Siz daha iyi bilirsiniz.

Bir yerde sağlıklı gelişme ve kalkınma isteniyorsa, bunun yolunun burada yaşayanların sorunlarına sahip çıkarak ısrarla ilgililere ulaştırmadan geçtiğini düşünüyorum.

Öncelikle kendi köyümüze, mahallemize, yöremize herkesten çok biz sahip çıkacağız. İşin ucundan sağlam tutmamız gerekir. Deminden beri çerçevesini çizmeye çalıştığımız koşullarda hareket eder ve çalışırsak, Uşak adına, sizler adına işlerin olumlu gideceğini özellikle vurgulamak isterim. Bugünden sonra da çalışmalarımıza bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

İlgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı toplantıda sunumlar yapıldı. Muhtarlara 2B arazileri hakkında bilgi verildi ve dertleri dinlenerek muhatabı olan daire müdürleri tarafından cevaplandı.

Muhtarların ve daire müdürlerinin soru ve önerileriyle katkı sunduğu toplantıda Vali Demir, katılımcılara teşekkür etti.