Vali Demir'den "İstiklal Marşı" mesajı

Uşak Valisi Salim Demir, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Demir'den "İstiklal Marşı" mesajı

Vali Salim Demir 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

Yeryüzünde, tarih sahnesine çıktığından bu yana vatanını, bayrak ve bağımsızlığını korumayı kendine şiar edinmiş necip milletimiz; Kurtuluş mücadelesi sürecinde bir kez daha mukaddesatı için neler yapabileceğini göstermiştir.

Azim, inanç ve büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemiz, Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yüreğinden ve kaleminden çıkan muhteşem mısralarla ebedileşmiştir. Bu marş, milli birlik ve beraberlik duygularımızı en güzel biçimiyle vurgulaması yönüyle, aziz milletimizin kendini bulduğu ortak bir metin hüviyetini de taşımaktadır.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilen ve her mısrasındaki manayı tüm canlılığıyla korumaya devam eden İstiklal Marşımız, özünde Türk Milletini ilelebet ayakta tutacak unsurları ihtiva etmektedir.

Milli Marşımız olarak kabulü sırasında tekrar tekrar okunan; İstiklal Marşının yazılmasına yol açan, mücadeledeki inanç ve kararlığı her daim yüreğinde hisseden bu aziz milletin evlatları bu yoldaki kararlılıklarını yakın dönemde 15 Temmuz’da, bugün ise güney sınırlarımızda vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen hain tehdidi bertaraf ederken bir kez daha göstermişlerdir.

Aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir dizesini, her bir kıtasını kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürmekte; mısralarında yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini muhafaza etmektedir.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. Yıl Dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini, tüm şehit ve gazilerimizi, saygıyla, rahmetle ve şükranla yad ediyorum.