Uyuşturucu İle Mücadele İl Değerlendirme Toplantısından “Kararlılık” mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Başkanlığında kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla “Uyuşturucu ile Mücadele İl Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Uyuşturucu İle Mücadele İl Değerlendirme Toplantısından “Kararlılık” mesajı

 Uşak Öğretmenevi Şeref Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Uşak Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl jandarma Alay Komutanı J. Alb. Yalçın Baysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir, İl sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan ve daire il Müdürleri katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Uşak valisi Funda Kocabıyık; “Son yıllarda ülkemizde alına tedbirler sayesinde uyuşturucu kullanımı ve ticareti büyük oranda engellenmiştir.

Bunun yanında iller bazında uyuşturucu ile mücadele faaliyet raporlarını 4’er aylık raporlar halinde İçişleri Bakanlığımıza gönderiyoruz. Bugün tüm Türkiye de valiler başkanlığında uyuşturucu ile mücadele İl değerlendirme kurulları toplantıları aynı anda gerçekleşmektedir.

Bugünkü toplantımızda birazdan yapılacak uyuşturucu ile ilgili mücadele sunumunun ardından 2018 yılında neler yapıldığını ve 2019 yılı eylem planımızı görüşüp neler yapacağımızı istişare edeceğiz.

Uyuşturucu ile mücadele toplumumuzun geleceği açısından ok önemli bir mücadeledir. Canımızın parçası olan çocuklarımız ve gençlerimizden bir tekini heba edecek lüksümüz yok. Onalr bizim kıymetlilerimiz. Ancak ne var ki; gerek terör örgütleri, gerek uyuşturucu ticareti ile uğraşanlar, gerekse daha önce bu işe bulaşanalar gençlerimizin aklını çelebilmekte ve onarlı uçuruma sürüklemektedir.

Bu nedenle uyuşturucu ve bağımlılıkla ilgili acil önleyici tedbirler almak ve bu tedbirleri de öncelikle uygulamak durumundayız. Bu mücadelede devlet kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına ve ailelere de önemli görevler düşmektedir.

Bizler Valilik ve devlet kuruluşları olarak önemli görevler düşmektedir. özelikle okullarımızda gerekli etkin tedbirleri alarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşları da aynı şekilde toplumdaki bireylerin uyuşturucu ve bağımlılıktan uzak kalmalarını sağlamak için aktif olmalıdır.

Bu suretle gerek devlet kurumlarımız, gerek STK’larımızla faaliyetlerimiz daha da yoğunlaştırarak gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Gençlerimizi sportif ve sanatsal etkinlikler yöneltirsek önemli adım atmış olacağız.

Gençlerimizi ve çocuklarımız sorgulayarak değil, onlarla arkadaşça sohbet ederek yanlış taraflara yönlenmelerine engel olabiliriz.

Uyuşturucu  ve bağımlılıkla mücadelemiz, sadece önleyici tedbirlerle kalmayacaktır. Her türlü önleyici çabaya rağmen bu illete bulaşmış gençlerimiz olabilir. Bizim bu aşamada yapmamız gereken geç olmadan uyuşturucu pençesine düşmüş gençlerimizin tedavi olmasını sağlamak ve ardından rehabilite ederek topluma kazandırabilmektir.

Bu amaçla, uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve kumar bağımlığı ile mücadele gibi 5 teknik çalışma grubu oluşmuştur. Ayrıca yine devlet kurumlarından oluşturulan komisyonlarla ev ziyaretleri gerçekleştirmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bağımlılıktan ve uyuşturucudan kurtarmak üzere hep beraber mücadele edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Toplantımız hayırlı olsun” dedi.

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili yapılan sunumun ardından daha önceki toplantıda alınan kararların ve gerçekleştirilen faaliyetlerin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.