UTSO üyeleri sordu Avukat Cambaz cevapladı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) yeni bir projesini daha hayata geçirdi.
UTSO üyeleri sordu Avukat Cambaz cevapladı

UTSO Hukuk Bürosu, UTSO üyelerinin hukuksal sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla düzenlenen toplantıda,  Avukat Hidayet Cambaz, ticaret hukuku ve sorunların çözümü konusunda üyeleri bilgilendirdi.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ticari hayatta sık karşılaşılan hukuki sorunlar, yeni yasal düzenlemeler, konkordato ve bu süreçte borç ve alacakların hukuki durumu gibi konularda üyelerinin doğru bilgiye ulaşabilmesi adına ‘’Ticaret Hukuku Danışma Masası’’ düzenledi.
Avukat Hidayet Cambaz, yeni düzenlemelerle eskiden sadece şirketlere ait olan konkordato hakkının artık tüm bireyleri kapsadığına dikkat çekerek, böyle bir durumda alacaklı olan firmanın nasıl bir yol izleyeceği konusunda katılımcılara bilgiler aktardı.
Cambaz; ‘’Alacaklı kişi sayısını ve alacak miktarı rakamının çoğunluğunu elde eden borçlu, mahkemeye konkordato teklifi verir ve ödeme planı çıkarır. Mahkeme konkordato komiseri atar ve alacaklıları toplantıya çağırır. Komiser eşliğinde teklif kabul edilirse bu rapor ticaret mahkemesine sunulur. Mahkeme konkordatonun uygun bir proje ve plan ile borçların ödenebileceğini onaylarsa plan kabul edilir. Yapılan plan doğrultusunda borçlar ödenir.” dedi.
Danışma masası katılımcıların sorularının birebir görüşmelerle cevaplandırıldığı bölüm ile son buldu.