UTSO üyeleri e-ticaret yapacak

Uşak işadamı, sanayicisi ve tüccarı için yeni bir satış yöntemi masaya yatırıldı. UTSO üyeleri bundan sonra e- ticaret kazançlarını daha da artıracak.
UTSO üyeleri e-ticaret yapacak

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) e-ticaret söyleşileri ile dijital dünyaya adım atmak ve internet üzerinden satışlarını arttırmak isteyen girişimcileri buluşturmaya devam ediyor.

UTSO’da hepsiburada ile düzenlenen e-ticaret söyleşisine çok sayıda sektör temsilcisi ve e-ticarete adım atmak isteyen girişimciler yoğun katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren UTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, elektronik ticaretin tüm dünyada önemli yol kat ettiğini belirterek bu piyasada Uşak içinde potansiyel pazarların bulunduğunu dile getirdi. Çalıkuş; "e-ticaret sektörü, benzerine az rastlanır büyüme oranlarıyla her yıl kendini büyütürken perakende sektörünü de geliştirip dönüştürerek, büyümesine katkıda bulunuyor. E-ticaretin en büyük faydası, büyük-küçük demeden tüm işletmelere ithalat ve ihracat kapısını sonuna kadar açmasıdır. İlimiz tarih boyunca ilkleri ile Anadolu ticaretine yön veren bir ticaret merkezi olmuştur. E ticarette de yer almak için bu geçmiş tecrübelerimizi teknoloji ile birleştirmemiz gerekiyor. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak e-ticaretle ilgili bugüne kadar birçok seminer ve toplantıya imza attık. Bu gün bizlerle bulunan hepsiburada yetkililerine bu doğrultuda verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum. Toplantımızın tüm firmalarımıza, tüm katılımcılarımıza yol gösterici olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

“TÜM İŞLETMELERİN BİR ON LİNE MAĞAZASI OLMALI”

Hepsiburada Satış Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan ise yaptığı konuşmada günümüzde tüm işletmelerin mutlaka online mağazasına sahip olması gerektiğini savundu. Kızıltan; ‘’Ticaret internete kayıyor. Özellikle mobil kullanımı çok yaygın. Sitemize mobilden gelen ziyaret oranı yüzde 74. Sitemizde 30’dan fazla kategoride hizmet veriyoruz. Hepsiburada’da mağaza açarak iş ortağı olabilirsiniz. Bankalar ile yaptığımız özel kampanyalar var. Sahteciliğe karşı ücretsiz koruma sunuyoruz. Kadınlar için özel fırsatlar sunuyoruz. Çünkü kadın girişimci sayısını artırmak istiyoruz. İnternet üzerinden alışveriş ile tüketiciler 7/24 açık online mağaza fırsatı yakalarken işletmeler, düşük yatırım maliyetiyle yüksek kazanç sahibi oluyor. Tüm Türkiye’ye tanıtım ve satış, ürün sergilemede özgürlük, zahmetsiz ve güvenli ticaret, prestijli ve kurumsal bir görünüm, rekabet avantajı, sonuç odaklı pazarlama harcaması, yeni tedarikçilere ulaşma, 1 günde online satışa başlama, e ticaretin avantajları arasında öne çıkıyor’’ dedi.

Kızıltan sunumunda; e-ticarete nasıl başlayabilecekleri, daha fazla müşteriye nasıl ulaşabilecekleri, sosyal medyayı nasıl kullanabilecekleri ve nasıl etkili reklam verebilecekleri gibi konularda katılımcılarla bilgiler paylaştı.

Programın son bölümünde Kızıltan ve hepsiburada Antalya, Ege Bölge Müdürleri katılımcıların sorularını birebir yanıtladı.