UTSO ‘da "Kobi Destek Kredisi" Toplantısı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri, KOBİ Destek Kredisi projesi kapsamında yer alan Halk Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın Uşak şube müdürleri ile bir araya geldi.
UTSO ‘da "Kobi Destek Kredisi" Toplantısı

Geçen dönem “Nefes Kredisi” olarak tanımlanan “Kobi Destek Kredisi” konusunda şube müdürleri ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim KANDEMİR; banka müdürlerine ihtiyacı olan oda üyelerine kredilerin kullandırılması konusunda hassasiyet gösterilmesi hususunu iletti. Daha fazla oda üyesinin piyasaya göre cazip olan kredi koşullarından yararlanmasını istediklerini belirten KANDEMİR “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önüne alınırsa, bu proje ile mali sıkıntı yaşayan KOBİ’lerimize kredi desteği sağlanacak ve KOBİ’lerimiz bir nebze olsun rahat nefes alacaktır. Böylelikle iç piyasa hareketliliği sağlanacaktır. Umarım bu finansman desteği firmalarımıza can suyu olur. Şimdiden ilimiz sanayi ve ticaretine hayırlı olsun.” Dedi.

Bir önceki nefes kredisi projesinde, TOBB’un verdiği destekle toplamda 13.775.000-TL krediyi üyelerimize kullandırdıklarını ve üyelerine büyük bir nefes aldırdıklarını belirten KANDEMİR, “Birlikte başarmak için üyelerimize destek olmak istiyoruz. “Kobi Destek Kredisi” ile işletmeler 6 ay geri ödemesiz dönem ile birlikte 12 eşit taksitte anlaşmalı bankalardan kredi kullanabilecekler. %1,85 faiz ile kullandırılacak olan kredilerin %85’ine ise daha önceki protokollerde olduğu gibi yine Kredi Garanti Fonu kefil olacak. Krediye başvuru yapmak isteyen üyelerimiz odamızdan “TOBB Kobi Destek Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesini alarak bankalarınıza başvuru yapacaklar.” Dedi.

İlgili Haberler