Uşak’tan gönderilen gezici kütüphane depremzede çocuklara moral oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelerek 11 ili etkisi alan deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda Uşak’tan gönderilen gezici kütüphane depremzede çocukların yüzünü güldürdü.
Uşak’tan gönderilen gezici kütüphane depremzede çocuklara moral oldu

Uşak’tan gönderilen gezici kütüphane depremzede çocuklara moral oldu - Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilimizde binlerce binayı yıktı. Yapı stok zayıflığının günyüzüne çıktığı depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce vatandaşımız da yaralandı. Deprem bölgelerinde çadırlarda kalan depremzedeler için ülkemizin dört bir yanından yardımlar devam ediyor. 

UŞAK'TAN DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN KÜTÜPHANE GÖNDERİLDİ

'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için çalışmalar sürüyor. Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin yaralarını sarmak için Uşak’tan gezici kütüphane ve çadır depremzede çocuklar için gönderildi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Işık gibi isimler de gezici kütüphanede vakit geçiren çocukları ziyaret etti.

Uşak’tan Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderilen gezici kütüphane ve Uşak Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kurulan çadır, depremzede çocuklar için moral ve neşe kaynağı oldu. Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ''İskender Pala İl Halk Kütüphanesine ait gezici kütüphane aracı ve personelleri Hatay Samandağ’a gitmiş ve burada görev yapmaya devam etmektedirler. Gezici Kütüphane ve oluşturulan etkinlik çadırı ile çocuklara oyunlarla, etkinliklerle ve sinema alanıyla hizmet verilmeye devam edilmektedir. Yüzlerde bir tebessüme vesile olmanın mutluluğunu ve huzurunu çocuklarımız dışında Emniyet Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız, Milletvekillerimiz, bürokratlarımız, Selçuk Bayraktar ve eşleri Sümeyye Erdoğan Bayraktar gibi hayırseverlerimiz ziyaretleriyle çocuklarımıza moral ve destek oluyorlar. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.'' denildi. 

İlgili Haberler