Uşak’taki değişim ve dönüşüm yazarların başını döndürdü

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ta misafir ettiği sabah Gazetesi yazarlarının Uşak izlenimlerini ve Uşak hakkında yazdıkları övgü dolu yazıları değerlendirdi.
Uşak’taki değişim ve dönüşüm yazarların başını döndürdü

Cahan, Uşak’ın bir haftadır, konuk yazarlar sayesinde Türkiye gündeminde olduğunu, Uşak Belediyesi olarak 4 yılda oluşturdukları eserleri yazarlar sayesinde Ulusal basına taşıma ve Türkiye gündemine sunma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

İşte Cahan’ın Sabah Gazetesi yazarlarının Uşak izlenimlerini değerlendiren açıklamaları:

“ÜNLÜ YAZARLAR UŞAK SANAT VE KÜLTÜRÜ İLE BULUŞTU”

“Sabah Gazetesi’nin yazar ailesini İki gün boyunca ilimizde misafir ettik. “Başta Sayın Yavuz Donat olmak üzere, Ekrem Kızıltaş ve spordan, sanata her konuda yazıp çizen Türkiye’nin tanınmış yazarları, iki gün Uşak’ta yatılı olarak kaldı ve incelemelerde bulundu.

Hepimizin bildiği gibi Uşak efeler diyarı, aşıklar diyarı. Sanayi şehri. Değerli yazarlarımızı Uşak Tarihi ve kültürü ile buluşturduk. Onları, Dokur Halı Evi’ne, AKM’ye, mahalle konaklarımıza, atlı cirite, OSB’lere, Blaundus’a ve Uşak’ın bir çok tarihi, kültürel ve sanayi değerlerini gösterdik. Kısacası, Türkiye’nin birbirinden değerli yazarlarını Uşak kültürü ve sanayisi ile buluşturduk.

Özellikle belediye faaliyetleri ile üzerlerinde iz bıraktık. Yavuz Donat Ağabeyimizin tabiri ile söylüyorum; “Uşak içinden geçerken kentsel dönüşüm alanı,  insanlar üzerinde kötü kokusu ile olumsuz izler bırakan bir yerken şimdi pırıl pırıl modern bir yerleşim alanı haline geldi.

Yavuz Donat Ağabeyimiz, Uşak’ın pırıl pırıl bir kent haline dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türkiye’ye örnek olduğunu, bu örnek projeleri alkışladığını kaydetti.

Bunun yanında Valilik binası arkasında bulunan okullar bölgesindeki 110 bin metrekarelik alanı yeşil alana çevirme çalışmalarını gösterdik ve yazarlarımızı bilgilendirdik. Uşak’ın kent merkezinde yeşil alana kavuştuğunu ve okulların da yenilendiğini anlattık.

Uşak kuzey ve güney çevre yollarında bulunan ledli ve laleli sokak aydınlatmalarını yazar arkadaşlarımıza buluşturma şansına sahip olduk. Ama bence en önemli olay gelen misafir yazarlarımızı AKM’ de Uşak’ın kültür ve sanatı ile buluşturmamız oldu.

Çocuk koromuz 3 şarkı seslendirdi. Tiyatro ekibimiz kısa bir oyun canlandırdı. Onlar da Uşak’ın bir kültür ve sanat şehri olduğunu onayladı.