Uşak’ta yarın sağanak yağış ve dolu bekleniyor

Uşak Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan uyarıda; yarın öğleden sonra ilimizde gök gürültülü sağanak yağış, dolu ve kuvvetli rüzgâr beklendiğinden, ani sel baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Uşak’ta yarın sağanak yağış ve dolu bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İç Ege'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Kütahya, Uşak çevreleri ile Manisa'nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Yarın ayrıca öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri, Ankara il merkezi ile kuzey ve batı kesimleri, Afyonkarahisar'ın kuzey ve batısında da sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Konu ile ilgili Uşak Valiliği tarafından yazılı açıklamada şu uyarı yapıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (06.08.2022 Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar’ın kuzeyi ve batısı ile Uşak çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

06.08.2022 14:00-07.08.2022 05:00

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

(SALİH KILINÇ / HABER)