Uşak’ta Valilikten izin alınmadan köy ve mahalle düğünü yapmak yasak

Bundan sonra Uşak iline bağlı 245 köy ve mahallelerinde yapılacak düğün, asker eğlencesi gibi etkinlikler için Uşak Valiliğinden izin alındıktan sonra Jandarma Komutanlığına başvurulması gerekiyor.
Uşak’ta Valilikten izin alınmadan köy ve mahalle düğünü yapmak yasak

Uzun zamandır var olan bu uygulamanın pandemi döneminde askıya alınmasının ardından yeniden uygulamaya konulduğu ve izinsiz yapılan düğünler için idari para cezası tatbik edileceği bildirildi.

Uşak İl Jandarma Komutanlığı Uşak’ta 245 köy muhtarına duyuruyu şöyle tebliğ etti:

Uşak İl Jandarma Komutanlığından İlan

“Mahalle ve köylerde yapılacak olan düğün/asker eğlencesi vb etkinlikler için ilk olarak Uşak valiliği yazı işlerinden izin alınacak, daha sonra alınan belge ile Jandarmaya müracaat edilerek gerekli izin işlemleri tamamlanmış olmaktadır. İzinsiz olarak düğün/ asker eğlencesi yapanlar hakkında idari işlem yapılarak para cezası uygulanmaktadır. Tüm köy halkımıza ilanen duyurulur.”

Amaç; Magandalığı önlemek

Son yıllarda ülke genelinde düğün ve asker eğlencesi gibi etkinliklerde ateşli silahlar kullanılması sonucu, ölüm ve yaralanmalar gibi üzücü olayların meydana geldiğine dikkat çeken yetkililer bu gibi tatsız durumların önüne geçilmesi için var olan uygulamayı canlandırdıklarını bildirdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)