Uşak’ta sokak köpeğine tecavüz ve işkence iddiası hayvan severleri ayaklandırdı

Uşak’ta bir inşaatta ayakları ve ağzı bağlı bulunan bir sokak köpeğine tecavüz ve işkence edildiği iddiası hayvan severleri ayaklandırdı
Uşak’ta sokak köpeğine tecavüz ve işkence iddiası hayvan severleri ayaklandırdı

Atatürk Mahallesi 4. Akdemir Sokak üzerindeki bir inşaatta ayakları ve ağzı bağlı bir sokak köpeğine yapılan vahşeti protesto eden hayvan severler kısa bir süreliğine sokağı trafiğe kapatarak hayvana yapılan bu insanlık dışı eylemleri protesto etti ve faillerin bir an önce bulunmasını istedi.

Grup adına basın açıklaması yapan Veteriner Hekim Nebahat Avcu şunları söyledi; “Maalesef bugün hiçbirimizin duymaya bile katlanamayacağı bir olaya şahit olduk. Boş bir inşaatta zavallı bir köpeğe tecavüz ve işkence edildi.

Sabah saatlerinde bu haberi aldığımda olayın gerçek olmamasını diledim. Ancak, olay yerine gittiğimde gerçek olduğunu gördüm. Bilirkişi raporu için tecavüze uğrayan köpeği Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü’ne götürdüm. Burada tutanak tutturup swapların alınmasını sağladıktan sonra tedavi amacıyla kliniğime getirdim. Köpek şu anda tedavi altında.

Uşaklı hayvan severler olarak bir ilkokulun karşısında bulunan bir inşaata zavallı bir köpeğe yapılan bu olayı hazmedemiyoruz. Sesimiz duyulsun istiyoruz. Bu vahşeti ve iğrençliği bugün bir köpeğe yapanın yarın bir çocuğa da yapmayacağının garantisi yok. Köpeğin başına geldiği için bu olayı umursamazsanız, yarın bir çocuğun başına geldiğinde sorumlusu siz olursunuz” dedi.

"KÖPEK YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"

15 gün önce de benzer bir olayın yaşandığı hatırlattan Avcu; Şu an olayın mağduru olan köpek dün sabah bu inşaatta ağzı ev ayakları bağlı bulunmuş. Zabıta ekipleri ayaklarını çözünce kaçmış. Aynı zavallı köpek bu sabah yine ayakları ve ağzı bağlı olarak aynı inşaatta bulunmuş. Hayvan severler bu kez bizi de haberdar edince bölgeye Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gittik. Köpek şu anda yaşam mücadelesi veriyor. Umarım her şeye rağmen yaşar ve ümit ediyorum ki bu köpek Uşak’ta saldırı ve tecavüze uğrayan son köpek olur” dedi.

Kısa bir süreliğine yolu trafiğe kapatan hayvan severler, “Uşak uyuma köpeğine sahip çık” şeklinde slogan attı.