Uşak’ta scooter kazalarında büyük artış

Türkiye'de ve eş zamanlı olarak Uşak’ta da son dönemde çok sayıda scooter kazası meydana geldi.
Uşak’ta scooter kazalarında büyük artış

Ülkemizde ölümlü ve en çok da kemik kırılmasına neden olan kazalar hızla artarken, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi personelini en çok uğraştıran konular başında scooter kazaları geliyor.

Uşaklıların hayatına 21 Haziran’dan itibaren “Binbin” adıyla giren ve özellikle gençlerin tutkusu olan scooterler, gerekli önlemler alınmadan ve dikkat edilmeden binildiği takdirde ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olabiliyor.

Uşak Eğiitm ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine, 21 Haziran tarihinden bu yana çok sayıda insanın scotterdan düşerek yaralandığı gerekçesi ile başvurduğu öğrenildi.

Scooter kazalarında meydana gelen kazalarda en çok; Omuz el bileği diz kapağı parmak kırıkları ve kafadan alınan darbeler görülüyor.

“Koruyucu ekipmanlar olması gerekiyor”

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak uzmanlarla yaptığımız görüşmelerde; özellikle gece kullanılan scooterlarda ayna ve ışık olmadığına dikkat çekildi.

Son günlerde sadece Uşak’ta değil, tüm Türkiye’de scooter kazalarının arttığına, ölümlü ve ciddi yaralamalı kazalar yaşandığının altını çizen Uzmanlar; “Scooterlerin karıştığı trafik kazalrı düzenli olarak artıyor. Bu tür kazaların önüne geçmek için yeni planlamalar yapmak gerekiyor. Ayrıca doğru yerde ve doğru hızda gidiyor muyuz? ve ekipmanlarımız var mı? Bunlara da bakmak gerekiyor.

“İki Kişinin Kullanması yasak”

Scooter kullanımı hakkında da çeşitli düzenlemeler getirildi. Ama mesela iki kişinin kullanması yasak iken çift kişi kullananları da görüyoruz. Ayrıca bu aletler 25-30 kilometre hıza kadar çıkıyor ve dengeniz yoksa fren yapmayı bilmiyorsanız gerçekten kişi tehlikededir. Diğer yandan scooterları kiralayan şirketin denetimi de önemli. Scooter kullanan kişi koruyucu ekipman da kullanmak zorunda. Çünkü bisikletten farkı olmayan bir alettir scooter. Ayrıca her tip yolda da kullanılmaması gerekiyor. Bu kapsamda otoban veya çevre yolu bağlantılarında scooterın kullanılmaması gerekiyor" şeklinde bilgi verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)