Uşak’ta lezzettin merkezi tam burası

Çevreden bir grup insan, Nasreddin Hoca'yı çevirip ''Hocam size bir sorumuz var, dünyanın ortası neresi?'' demişler. Hoca, 5-10 adım ilerlemiş, bastonunu yere saplamış; ''Dünyanın ortası burasıdır'' demiş. Şaşkın şaşkın bakan kişiler, ''Nasıl olur Hocam?'' demişler. Hoca da ''İnanmazsanız ölçün...'' diye cevap vermiş.
Uşak’ta lezzettin merkezi tam burası

Kemalöz Mahallesi Atatürk Meydanı (Atapark) No: 46/a da ki “Dondurmanya ve Eklersitan” adlı işyeri, değişik lezzeti, estetik görünümlü dondurma ve ekler çeşitleriyle Uşaklının damak zevkini değiştirmeye ve Uşak’ın lezzet merkezi olmaya aday görünüyor.

Uşak’ın başarılı iş insanı Mustafa Yıldız tarafından açılan 26 ekler ve 36 dondurma çeşidi ile Uşak’ın damak zevkini değiştiren bu küçük, şirin ve iddialı mekân, alışık olmadığımız tatlarıyla gerçekten Uşak’ın lezzet merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Uşaklıları şaşırtacak enfes lezzetlere sahip usta ellerden çıktığı belli olan ekler, dondurma, waffle, makaron, mılkshake, soğuk ve sıcak içecekleri, güler yüzlü iş bilir çalışanları ve büyüleyici ambiyansı ile sizi bambaşka boyuta taşıyor.

Bundan birkaç ay önce Uşak’ta ilk kez Tren Garı Karşısında “Eklerstan Uşak Şubesi”ni açan genç ve başarılı iş insanı Mustafa Yıldız, 2022 yılının son günlerinde muhteşem bir açılış programı ile “Ekleristan ve Dondurmanya” işyerini hizmete açmıştı. Yıldız, bu işyerlerinden sadece para kazanmayı değil, gelecekte Ege Bölgesinin parlayan yıldızı olmasını beklediği Uşak’a dışarıdan gelen konukların modern tatları tadabileceği, Uşaklıların “nerde soluklanabilir?” sorusu karşısında boynu büküp, mahcup olmayacağı bir yer olsun istediğini belirtiyor.

“Ekleristan ve Dondurmanya” işyeri Atapark’ın kuzey yönünde. Yine işyerinin önünde teras şeklindeki masalara oturduğunuzda Atapark’ın o yeşillikler içerisindeki doyumsuz manzarası eşliğinde çayınızı kahveniz yudumlayabilir ya da soğuk içeceklerle serinleyebilirsiniz.

Uşak’ın kalbi sayılan bir yerde bir ahbabınıza dostunuza rastlamanız mümkün. Burada hasret giderirken içeceklerinizin yanında bir waffle ya da dürüm waffle doğrusu harika gider. Wafflenizin tadı damağınızda kaldıysa hemen ardından, çilekli, muzlu, tahinli, yaban mersinli, mokalı artık canınız hangisini çekerse birkaç çeşit ekler sipariş verebilirsiniz.

Sıcakta dondurma tercih etmişseniz; bitter, badem krokanlı, böğürtlen, limon yoğurt deli vişneli, İtalyan karemelli, naneli, beyaz çikolatalı, kavunlu tarçınlı, tahinli, 36 çeşit dondurmadan paşa gönlünüz ne çektiyse gökkuşağı gibi rengarenk bir dondurma tabağı da sipariş verebilirsiniz.

Bu arada sıcak denilince akla hemen dondurma, dondurma denilince çok sıcak bir hava gelir. Ancak, burada bulunan 36 çeşit dondurma, insanın damağında taze koparılmış meyve tadı bıraktığından kışında dondurma yemenin keyfini yaşayabiliyorsunuz.

Çocuklarınız için yine bin bir çeşit meyveli küçük rengârenk makaronlar, mılkshakeler…

Olur, da bu şirin ve fantastik işyerine yolunuz düşerse, sizi ve konuklarınız şaşırtacak bu enfes lezzetleri denemenizi öneriyoruz.

(HİDAYET KIRAN)